En çok sevilen yazar ve şairler

Kitap Hayattır adlı, kitap ve kültür dergisi, okurlardan gelen oylara göre en sevilen yazar ve şâirleri belirledi. Denekleri yönlendirmemek için yazarların isimlerinin verilmediği araştırmadan şu sonuçlar çıktı;

En çok sevilen yazar ve şairler
En çok sevilen yazar ve şairler
GİRİŞ 02.06.2005 10:26 GÜNCELLEME 02.06.2005 10:26

Bu çalışma için bir anket komisyonu oluşturan dergi, okuyucalara kitap mağazaları, alışveriş merkezleri, Beyazıt Meydanı, otobüs duraklarında soru sordu.

En sevilen yazarları belirlemede, denekleri yönlendirmemek için yazarların isimlerini verilmedi. Ankete katılanlar arasında ilkokul mezunu olduğu gibi doktorasını yapmış olanlar da var. Ankete bakıldığında, şâir ve romancıların daha çok sevildiği görülüyor. Necip Fazıl Kısakürek, Nazım Hikmet, Orhan Veli Kanık ve Mehmet Âkif hayatta olmayan ancak çok sevilen şâirler. Ahmet Selçuk İlkan ise en çok sevilen yaşayan şâir olarak belirlendi. Bazı şâirlerin hayatta olmadıkları halde yeni nesil tarafından okunmasında ve sevilmesinde en önemli etken onların ekol ve lider şairler olması. Ankette, yaş gruplarına baktığımızda, genç kızların İpek Ongun ve Gülten Dayıoğlu'nu tercih ettikleri dikkat çekiyor. İslâmkonularda hassasiyeti olan yetişkin bayanların tercihlerinin Emine Şenlikoğlu ve Engin Noyan olduğu ortaya çıktı.(D. B. Tercüman)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan'la yarışıyor - 27 Nisan günün gazete manşetleri
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki