28 Şubat'a direnen yazarlar bir araya geliyor

"28 Şubat'ta Darbeye Direnen Kalemler" Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi'nde bir araya geliyor.

28 Şubat'a direnen yazarlar bir araya geliyor
28 Şubat'a direnen yazarlar bir araya geliyor
GİRİŞ 24.02.2014 14:43 GÜNCELLEME 24.02.2014 14:43

28 Şubat 1997'de gerçekleşen "post-modern darbe" karşısında medya ve kalem erbapları o gün yaşadıklarını ve darbeye karşı direnişlerini, duruşlarını 26 Şubat 2014 Çarşamba günü saat 17.00'da Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi'nde anlatacak.

28 Şubat post modern darbesinin başlıca erklerinden olan bir kısım medyanın, o günlerde ki kirli yayınlarına karşı Darbeye Direnen Kalemler TYB İstanbul'da bir araya geliyor.

"28 Şubat'ta Darbeye Direnen Kalemler" Programında Hasan Celal Güzel'den Abdurrahman Dilipak'a, Sibel Eraslan'dan Cihan Aktaş, Yıldız Ramazanoğlu'na, Hüseyin Akın'dan Nurettin Durman'a kadar gazeteci yazar, şair birçok konuşmacı yer alacak.

"28 ŞUBAT'IN KİNLİ VE KİRLİ MANŞETLERİ"NE KARŞI "DİRENEN MANŞETLER"

3 oturum şeklinde gerçekleşecek programın ilk oturumunda "28 Şubat'ta darbeye direnen manşetler" yer alacak. "28 Şubat'ın kinli ve kirli manşetleri"nin Eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Celal Güzel modöretörlüğünde gerçekleşecek oturumda o günlerde manşetleri ile direnen medya adına Abdurrahaman Dilipak ve Ekrem Kızıltaş konuşulacak.

DARBEYE DİRENEN EDEBİYATIMIZ

İkinci oturumda süreçte adeta linç edilmek istenen inançlı insanların sesi olan, "Darbeye Direnen Edebiyatımız" konuşulacak. Oturumunda kitapları, öyküleri, köşe yazıları ile direnen edebiyatçılarımız Sibel Eraslan, Cihan Aktaş, Yıldız Ramazanoğlu, Cemal Şakar moderatörlüğünde konuşacaklar.

DARBEYE DİRENEN ŞAİRLER

"28 Şubat'ta Darbeye Direnen Kalemler" programının son oturumu "Darbeye Direnen Şailer"in şiirlerden oluşacak. Ahmet Mercan, Adem Özbay, Bünyamin Doğruer, Hüseyin Akın, İlhami Atmaca, Mevlana İdris, Nurettin Durman, Süleyman Çelik 'in misafir olacağı şairlerin oturumunu Yavuz Selim Kurt moderatörlüğünde gerçekleşecek.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi