Kur'an-ı Kerim'i güzel okumak için yarıştılar

Esenler'de eğitim gören ortaokul öğrencileri, Kur'an-ı Kerim'i en güzel okuyan olmak için yarıştı.

Kur'an-ı Kerim'i güzel okumak için yarıştılar
Kur'an-ı Kerim'i güzel okumak için yarıştılar
GİRİŞ 18.04.2014 17:15 GÜNCELLEME 18.04.2014 17:15

Esenler Belediyesi, Esenler Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlediği programlar devam ediyor. Etkinlikler kapsamında son olarak ilçede eğitim gören ortaokul öğrencilerine yönelik “Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması” düzenlendi. Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen yarışmada; Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, Esenler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Feyzullah Sert, ilçedeki öğretmenler, öğrenciler ve veliler de öğrencileri yalnız bırakmadı.

2 gün süren yarışmaların ilk gününde ilçede eğitim gören 28 erkek ortaokul öğrencisi, ikinci gününde ise 28 kız ortaokul öğrencisi yarıştı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan yarışmalarda değerlendirmeleri, ilçede görev yapan Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmenlerinden oluşan 7 kişilik jüri yaptı.

İNSANLIĞI VE MERHAMETİ ÖĞRETTİ

Programda protokol üyeleri de birer konuşma yaptı. Programda konuşan Esenler Müftüsü Halil Şekerci, Peygamber Efendimiz'in tüm canlılara merhamet ettiğini belirterek, “Hz. Peygamber, insanlara insanlığı ve merhameti öğretti” dedi. “O'nun hayatı bizim için en güzel örnektir” diyen Şekerci, “Efendimiz büyüklere saygıyı, küçüklere şefkati öğretti” şeklinde konuştu.

KUR'AN EN DEĞERLİ SÖZ

Şekerci'nin ardından söz alan Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, “Bu toplumun derininde Kur'an'a, dine karşı bir hassasiyet var” diyerek, “Kur'an-ı Kerim okumak başlı başına kendisi bir hediyedir. Çünkü Kur'an yeryüzündeki en değerli sözdür” açıklamasında bulundu. Her Peygamber'in kendi mucizesiyle geldiğini kaydeden Çetinkaya, “Bizim Pegamberimiz'in mucizesi Cenab-ı Allah'ın O'na gönderdiği Kur'an'dır” dedi. Çetinkaya, konuşmasının sonunda “Kur'an'ın ifadesi okumak, anlamak ve tatbik etmektir” diye konuştu.

KUR'AN TEMİZLEMENİN YOLUDUR

Programda son konuşmayı yapan Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, “Bugün insanlığın içinde bazı sıkıntılar varsa bilin ki, Allah'la kul arasına dünya girmiştir. Bunu temizlemenin yolu da Kur'an okumaktan geçiyor. Peygamber de, Kur'an'ı açıklayandır” dedi. Ünal, konuşmasının sonunda “İnsanoğlu başıboş bırakılmamıştır. İnsanın gayesi Allah'a hayırlı kulluk etmektir” diye konuştu.

EN GÜZEL OKUYANLAR BELİRLENDİ

Konuşmaların ardından 28 kız ortaokul öğrencisi tek tek sahneye çıkarak Kur'an-ı Kerim'den bölümler okudu. Jüri üyeleri tarafından güzel okuma (eda), tecvid, terennüm (makam) ve güzel ses üzerinden yapılan değerlendirmelere göre dereceye girenler belirlendi. Kur'an'ı birbirinden güzel okuyan öğrencilere arkadaşları ve aileleri de destek verdi. Öğrencilerin okudukları ilahilerle renklenen yarışmanın sonucuna göre dereceye girenlerin ödülleri okullarına yollanacak.

Yarışmada dereceye giren öğrencilerin okulları ve isimleri ise şöyle:

Erkekler:

1-Esenler Anadolu İmam-Hatip Ortaokulu - Mehmet Gök
2- Mehmet Âkif Ersoy Ortaokulu - Ferhat Avcı
3-Yunus Emre Ortaokulu - Abuzer Kanza

Kızlar:

1-125. Yıl Ortaokulu - Beyzanur Ersan
2-Oruç Reis Anadolu İmam-Hatip Ortaokulu - Elif Karahan
3-Kazım Karabekir İmam-Hatip Ortaokulu - Rabia Dindar

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor