Erzurum Kongresi, coşkuyla kutlanacak

Erzurum Kongresi'nin yıl dönümü, ilk kez farklı etkinliklerle kutlanacak. Programda, "Solo Türk" de gösteri yapacak.

Erzurum Kongresi, coşkuyla kutlanacak
Erzurum Kongresi, coşkuyla kutlanacak
GİRİŞ 09.07.2014 14:12 GÜNCELLEME 09.07.2014 14:12

Ulusal egemenliğin koşulsuz olarak gerçekleştirilmesine ilk kez karar verilen Erzurum Kongre binasındaki özenle yürütülen restorasyon çalışmaları tamamlandı, çevre düzenlemesi yapıldı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün, 23 Temmuz 1919'da toplanan Erzurum Kongresi'nde, emperyalist güçlerin, Osmanlı Devleti topraklarını paylaşmaya çalıştığı bir dönemde, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atılmasını sağladığı tarihi mekanın açılışı, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve bakanların katılımıyla gerçekleştirilecek.

Erzurum Valiliği tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, 95 yıllık cumhuriyetin temellerinin atıldığı Erzurum Kongresi'nin yıl dönümü farklı etkinliklerle kutlanacak.

Vali Ahmet Altıparmak, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 23 Temmuz'un Erzurum Kongre'sinin yıl dönümü olduğunu anımsatarak, Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı başkanlığında çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

İlk kez Erzurum Kongresi'nde farklı bir kutlama yapacaklarını vurgulayan Altıparmak, "Konserlerle mehteran gösterisiyle çocukların farklı söyleyecekleri türkülerle sergilerle Solo Türk'ün gökyüzünde yapacakları gösteri başta olmak üzere çok farklı gösteriler yapılacak. Devlet Tiyatrolarının sunumu olacak. İnşallah meclis başkanımız ile dört bakanımızda katılacak" dedi.

Kongre binasının komple restorasyonunu bitirdiklerinin altını çizen Altıparmak, "Onun da açılışı olacak. Hakikaten kongreye yakışır tarzda bir kutlama yapacağız bu sene. Bunun her yıl yapılması en büyük arzumuz. Kutlamalar kapsamında ilçe stantları kurulacak. O stantlarda ürünler olsun ele emeği malzemeler olsun farklı şeyler sergilenebilecek" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz