Pergel'de İslam tarihine ışık tutuluyor!

‘Pergel’de bu hafta, Sosyolog Müfit Yüksel ve Prof. Dr. Adnan Demircan ile İslâm tarihinin ilk dönem siyasî olayları masaya yatırılıyor.

Pergel'de İslam tarihine ışık tutuluyor!
Pergel'de İslam tarihine ışık tutuluyor!
GİRİŞ 05.12.2014 15:21 GÜNCELLEME 05.12.2014 15:21

Gazeteci Nevzat Çiçek’in moderatörlüğünde ekrana gelen ‘Pergel’de bu hafta, Sosyolog Müfit Yüksel ve İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Demircan ile İslâm tarihinin ilk dönem siyasî olayları masaya yatırılıyor.
 
Hz. Mevlana’nın ‘Pergel’ metaforundan hareketle, olaylara farklı pencerelerden bakılarak tüm olasılıklar Pergel’de ele alınıyor. Sosyolog Müfit Yüksel ve Prof. Dr. Adnan Demircan’ın konuk olacağı bu haftaki programda, İslam tarihinde yaşanan siyasi olaylar konuşulacak.
 
Programda, ‘‘İslam tarihinin ilk döneminde iktidar mücadelesi nasıl yaşandı? İslam’da ilk ayrılıklar nasıl ve ne zaman başladı? Ali-Muaviye kavgasının nedeni nedir? Haricilik ve haricilerin siyasi faaliyetleri nelerdir? Gadir-i Hum olayı nasıl gerçekleşti?’’ sorularına yanıt aranacak.
 
Nevzat Çiçek’in sunduğu, uzman konukların yorumlarıyla ekrana gelen Pergel her Cuma saat 21.00’de canlı yayınla Ülke TV’de.
 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim