Deniz Akkaya: 'İtikaf'a girmeyi düşündüm!'

‘Arafta Sorular programına konuk olan Deniz Akkaya iktidar nefreti yüzünden körü körüne HDP propagandası yapan sanatçıları eleştirdi.

GİRİŞ 19.10.2015 14:10 GÜNCELLEME 19.10.2015 16:39
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış


Ülke TV’de  Esra Elönü’nün hazırlayıp sunduğu ‘Arafta Sorular’ın’ bu haftaki konuğu eski manken Deniz Akkaya oldu. Esra Elönü ile birlikte sanattan siyasete pek çok alanda görüşlerini paylaşan Deniz Akkaya kendi arafını anlattı. Akkaya, Cumhurbaşkanını beğendiği için yandaş ilan edildiğini söyledi. Sanat dünyasında yaşanan hızlı dönüşleri de samimi bulmadığını belirten Akkaya, ibadete yaklaşımı hakkında bilgi verdi. İbadetin gizli olması gerektiğini belirten Akkaya, bazı günler Eyüp Sultan Camii’ne giderek ibadet ettiğini söyledi. Eski manken, HDP propagandası yapan ‘beyaz Türkleri’ samimi bulmadığını belirtti.

‘Lider olarak Cumhurbaşkanımızı beğeniyorum’

‘Seçime sayılı günler kala ülkenin içerisinde bulunduğu sosyolojik durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusuna ‘Oy verecek bir vatandaş olarak belli fikirlerim var ancak mevcut kutuplaşmadan rahatsızım.’ diyen Deniz Akkaya yaşanan terör saldırıları karşısında sosyal medyada ‘Biz kardeşiz’, ‘Biz bölünemeyiz’ sloganları atmak yerine fikirlerin sahada beyan edilmesi gerektiğini, bunun en güzel yönteminin de oy kullanmak olduğunu söyledi.
 
Akkaya, ‘Siyasi görüşleriyle taban tabana örtüşmesem de bir lider, bir hatip olarak Cumhurbaşkanımızı beğeniyorum. Bunu geçen programımızda da ifade etmiştim. Pek çok kişi bunun üzerine beni ‘yandaş’ olmakla suçlamıştı. Fikirlerin özgürce beyan edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hayat görüşü bir gün öyle, bir gün böyle olmaz. Bir anda keskin virajlar alarak medyada yer alan kişilerin samimiyetsiz olduğunu düşünüyorum’ dedi.

‘Şöhret mağduru binlerce insan var’

Türkiye’deki reality show artışını değerlendiren Akkaya, ‘Sanat camiasında söyleyecek sözü, derdi olmayan insanlar magazini bir araç olarak kullanıyor. Ben bu tarz ünlülerin zamanla eriyip gittiğini gördüm. Gazetelerin magazin sayfalarında lüks mekânlarda fotoğrafları çekilen ama ne iş yaptığını bilmediğimiz insanlar var. Ün eğer onu doğru taşıyamıyorsanız kendi başına büyük bir hastalıktır. Neden televizyonlarda birçok reality show programları var? Çünkü sıradan insanlar ünlü olmaya çalışıyorlar. Ancak program bitip kameralar kapandığında milyonlarca kişinin tanıdığı o kişi aramıza yeniden karışıyor ve haliyle psikolojik bir buhran yaşıyor. Ne yazık ki şöhret mağduru binlerce insan var.’ şeklinde konuştu.

‘Bazı sabahlar Eyüp Sultan Camii’ne giderek namaz kılıyorum’

Akkaya, ‘Maneviyatı ekran önünde yaşamak istemiyorum. Yalnız kalarak maneviyatıma sığındığım zamanlar oluyor. Dinin bilimsel boyutlarını anlatacak insanların sayısının artmasını istiyorum. Ekranlarda akla, bilime, ilime girmiş bilgiler verilmeli. Dini basite indirgeyen bir zihniyeti ekranlarda görüyoruz maalesef. Din derinlemesine yaşanacak bir olgu. Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında itikâfa girmeye hazırlanıyordum. 15 gün kadar bir camide kendimle baş başa kalmak istiyordum ama sonra zihnim bahaneler üretti. Bazı sabahlar Eyüp Sultan Camii’ne gidip namaz kılıyorum. Ama düzenli olarak namaz kılmıyorum. Ayrıca dinler üzerine araştırmalar yapıyorum İslamiyet’in akla ve bilime en uygun din olduğunu düşünüyorum.’ dedi.
 
Kendisinin hep farklı, acayip ve ne yaptığı anlaşılmayan biri olarak addedildiğini ifade eden Akkaya, ‘Manevi duygularım küçüklüğümden beri aynıydı. Anlattıklarım sonradan oluşmuş bir durumun sonuçları değil’ dedi.

HDP propagandası yapan ‘Beyaz Türkler’

Beyaz Türklerin HDP’ye oy vermesini samimi bulmadığını söyleyen Deniz Akkaya, şu değerlendirmeyi yaptı; “Bence sadece körü körüne bir iktidar nefretinden dolayı siyasi olarak HDP propagandası yapan sanatçılar yandaşlık yapıyor. Biz HDP’li değiliz ama kuyruğumuzu kurtarmak için HDP’ye oy atıyoruz mantığında algılanıyor ama böyle bir algı yok. Ben HDP’ye oy atmadım.”
 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • çakan 8 yıl önce Şikayet Et
    islam 1400 yıldır var.araştıran araştırmış zaten.boşuna zaman kaybedeceğine bir an önce ibadetlere başlasan iyi olur....
    Cevapla
  • Neco 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya bunu böyle ulu orta söyleyeceğinize gidip yapın.En azından riyakar bir davranış olmaz.
    Cevapla
  • HAMZA 8 yıl önce Şikayet Et
    Akıllı olan Tayyip Beyin ülkesi için neler yaptığını inkar edemez.Öncekiler ne yaptı.Yaygara koparanlar:menfaati giden Binde birlik medya ve iş dünyası ama bunlara takılan din istismar eden ile akılsızlara ne demeli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki