Merdinliler ödüle doymadı!

Dünya Basın Mensupları Derneğinin düzenlediği 6. Yıl etkinliklerinde Mardin’liler çeşitli dallarda “YILIN EN İYİLERİ” ödüllerini alarak büyük sükse yaptı.

Merdinliler ödüle doymadı!
Merdinliler ödüle doymadı!
GİRİŞ 05.01.2017 14:23 GÜNCELLEME 05.01.2017 14:32

Genel Başkanlığını Muzaffer Tunç’un yaptığı DBMD’nin  geleneksel olarak  düzenlediği “YILIN EN İYİLERİ” etkinliklerinin  6.sına  siyaset, iş, eğitim, spor, sanat, sivil toplum kuruluşları yabancı ülke temsilcileri ve basın dünyasından yoğun bir katılım oldu. saat 18.00 de başlayıp 23.00 e kadar devam eden 6. Yıl etkinliğinin sunumunu gazeteci Mehmet Remzi Tanış yaparken birçok başarılı kişi ve kurum dallarında ödüllendirilerek başarı belgesi ve plaket verildi.

“2016 YILININ EN BAŞARILI KANAAT ÖNDERİ” ödülünü Mardin Dernekleri Federasyonu (MARDİNFED) Genel Başkanı İbrahim BİTER,  “2016 YLININ EN BAŞARILI STK LİDERİ” Ödülünü Mardinli İş Adamları Derneği (MARİŞ) Başkanı Abdulkadir AKKUŞ,”2016 YILININ EN BAŞARILI İŞ ADAMI” Ödülünü KADOİL Holding yönetim kurulu Bşk yrd. Yasin KADOOĞLU ve “2016 YILININ EN İYİ YAZARI”Ödülünü MARİŞ başkan yardımcısı Gazeteci-yazar Mehmet Remzi TANIŞ aldı.

ecede söz alan MARDİNFED Genel Başkanı İbrahim BİTER yaptığı konuşmada “Biz Mardin’liler binlerce yıldır Türk, Kürt, Arap, Süryani, Yezidi, Ermeni, Yahidi olarak hiç kimseyi ırkından veya inancından ötürü ötekileştirmeden saygı, sevgi çerçevesinde ve birlik, beraberlik içerisinde yaşamayı başardık. Bu gün ülkemizin bulunduğu zor süreçten de ancak Mardinleşerek ve Mardinliler gibi birbirimizi ötekileştirmeden saygı ve sevgi içerisinde sarılarak kurtulabiliriz. Beni bu anlamlı ödüle layık gören değerli basın mensuplarına şükranlarımı sunuyorum ” dedi.

MARİŞ başkanı A.Kadir AKKUŞ yaptığı konuşmada ”Henüz 1 yıllık bir dernek olmamıza rağmen Mardinli iş adamları derneği olarak önce kurumsallaşmak ve gelişmiş ülkelerdeki iş adamları derneklerinin standartlarını yakalamak için büyük çaba sarfettik ve bu yöndeki çalışmalarımızı, eğitim danışmanlarımız aracılığı ile sürdürmekteyiz. Amacımız Mardinli iş adamları olarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek Mardin’imize yapılacak yatırımları daha özendirici ve büyük çapta yapılmasını sağlamaktır. Böylelikle  istihdamı arttırmayı ve ticari hayatı canlandırmayı hedefliyoruz. Bana layık görülen bu anlamlı ödülü Bütün MARİŞ Üyeleri ve Mardinli hemşerilerim adına almanın gururunu yaşıyorum. Basın mensubu arkadaşlarıma tşk ediyorum” dedi.

“2016 YILININ EN İYİ YAZARI” ödülünü alan Mehmet Remzi TANIŞ, “Kişinin Yaşadıklarından ötürü duygularını kaleme alması başarıya giden yolun en önemli kısmıdır. Aldığım bu anlamlı ödülü, Dilinden veya dininden ötürü hiçbir ayırım yaşamadan sevgi ve saygı içinde yaşadığım bölge haklarına armağan ediyorum. Çünkü mayımızda onların yoğurduğu kültürü var bu kültürü doğru okumak başarının en önemli yoludur.” dedi.

Başarı belgeleri ve plaket taktimi ile gece geç saatlere kadar devam eden program iyi dilek ve temenliler den sonra hatıra fotoğrafları çekimi ile son buldu.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması