Kuruluş Osman dizisi rekor kırdı! 5 günde 20 milyon kişi izledi!

Diriliş Ertuğrul'un devam dizisi olan Kuruluş Osman ilk tanıtımı geçtiğimiz günlerde ATV ekranlarında yayınlandı. Yapımcılığını Mehmet Bozdağ'ın üstlendiği Kuruluş Osman 1.bölüm tanıtımı izlenme rekoru kırdı.

Kuruluş Osman dizisi rekor kırdı! 5 günde 20 milyon kişi izledi!
Kuruluş Osman dizisi rekor kırdı! 5 günde 20 milyon kişi izledi!
GİRİŞ 21.10.2019 07:57 GÜNCELLEME 21.10.2019 07:58
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Başrolünde Burak Özçivit'in yer aldığı yapımcılığı Mehmet Bozdağ'ın üstlendiği Kuruluş Osman 1.bölüm tanıtımı izlenme rekoru kırdı. Twitter, Facebook, Instagram ve Youtube'da beş günde 20 milyonun üzerinde izlenen tanıtım, başta İngilizce, İspanyolca, Arapça, Rusça ve Urduca olmak üzere birçok dile çevrilerek kısa sürede yayıldı. Diriliş Ertuğrul'un devam dizisi olarak ekranlara gelecek Kuruluş Osman savaş sahneleriyle adından sıkça söz ettirecek.

 

 

KURULUŞ OSMAN'IN İLK TANITIMINDA; 

Osman Bey sisler arasından atıyla babası Ertuğrul Bey'in otağına gelir ve kararlı biçimde bey otağına yürür. Otağın kapısını açmasıyla ışık huzmeleri arasında sahibini bekleyen tahtı görür. Tahtın üzerinde sancak, pusat ve rahnenin üzerinde Kur'an'ı Kerim vardır. Kur'an-ı Kerim'de Fetih Suresi sayfası açıktır. Osman, tahta doğru hareket ettikçe yer sarsılır. Dış sesteki Şeyh Edebali, ona iktidarı kuracağı cihan devletini müjdeler ve beylik öğütleri verir. Osman'ın göğsünde kuracağı ve nesli tarafından dünyaya yayılacak olan cihan devletini temsil eden çınar ağacı belirir. Diz çöken ve başını göğe çeviren Osman Bey, hilali görüp Allah'a teslim olur. Tahta tekrar baktığında ise taht boştur. Sancak, pusat ve Kur'an-ı Kerim, Osman'ın gönlüne işlenmiştir.

 

 

KURULUŞ OSMAN CANNES'E DAMGA VURDU

Geçtiğimiz hafta ilk tanıtım videosu yayınlanan Kuruluş Osman dizisi, Fransa'da düzenlenen MIPCOM'a katıldı. Başrol oyuncusu Burak Özçivit'inde katıldığı fuarda dizi tam beş dile çevrilip birçok ülkeye satıldı. Büyük ilgi gören dizinin yayın tarih hakkında yurt dışı izleyicisi de merak ediyor.

Tanıtım videosu ile dikkatleri üzerine toplayan Kuruluş Ertuğrul dizisi Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen ve büyük yapım şirketlerinin katıldığı MIPCOM fuarına katıldı. Dizinin tanıtım videosu sosyal medya üzerinden 20 milyona aşkın kişi tarafından izlendi. 5 farklı dile çevrilip atılan diziye diğer ülkelerden de büyük ilgi vardı. Dizi yurt dışında The Ottoman adıyla yayına başlayacak. 

KURULUŞ OSMAN 1. SEZON 1.FRAGMAN

KURULUŞ OSMAN'DA DİKKAT ÇEKEN SÖZLER

Unutma yolumuz ezelden ebede kadardır. Gayemiz gönüller yapmaktır. Davamız kul olmaktır. Ey oğul Hilal'in gölgesin adalet ol, merhamet ol, derman ol, gazi ol, devlet ol. Ey oğul millete bey olasın, mazlumlara Fatih olasın, zalimlere Yavuz olasın, diyarlara Süleyman olasın, devlet-i ebed müddet olasın.

YORUMLAR 29
  • Ramiz çakır 4 yıl önce Şikayet Et
    aynı kalitede devam ederse izlenir, umarım TRT ' 1 gibi figüran sıkıntısı olmaz. Ramiz
    Cevapla
  • Kayı Boyu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bazı kasıtlı eleştiri yapanlar var çünkü türkün atasını örfünü geçmişini anlattığı için olabilir mi osmanlı düşmanları izlemeyebilir bir s0rü dizi var tv de tercih meselesi
    Cevapla
  • Mehteran 4 yıl önce Şikayet Et
    Yuhh be herşeye bi kulp bulmayın bu bir devlet projesidir istemeyen gitsin ahlaklı ajun izlesin
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Ertuğrul trt1 de devam etmeliydi.buda burda ne hali varsa görseydi.
    Cevapla
  • Suat 4 yıl önce Şikayet Et
    Dirilişi ilk bölümünden beri izledim artık izlenmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar