Kar Film Festivali'nde ödüller dağıtıldı

Atatürk Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesince bu yıl altıncısı düzenlenen Kar Film Festivali'nde ödüle layık görülen filmler açıklandı.

Kar Film Festivali'nde ödüller dağıtıldı
Kar Film Festivali'nde ödüller dağıtıldı
GİRİŞ 24.03.2010 19:03 GÜNCELLEME 24.03.2010 19:03

Türkiye'nin ilk ve tek online festivali olma özelliğini taşıyan Kar Film Festivali'ne 39'u kurgusal, 14'ü belgesel, 6'sı deneysel ve 4'ü reklam olmak üzere toplam 63 film katıldı.

İnternet üzerinden yapılan oylama sonucu, kurgusal kategoride İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Tasarım bölümü öğrencisi Eray Dinç ''İkilem'' adlı filmiyle en iyi yönetmen, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Mehmet Güven ''Ateş Böcekleri'' filmiyle en iyi senaryo, İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Bölümü öğrencisi Veli Kuzlu da ''Güneşen Karanlığı'' filmiyle en iyi görüntü yönetmeni ödülünü aldı.

Belgesel kategoride ise İstanbul Kültür Üniversitesi öğrencisi Ahmet Bikiç ''Çığlık'' filmiyle en iyi yönetmen, Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Gül Türkeri ''Var olmayanların Ölümü - Ezildiler'' filmiyle en iyi senaryo, İstanbul Kültür Üniversitesi öğrencisi Veysel Cihan Hızar ise ''İstanbul'u Dinliyorum'' filmiyle en iyi görüntü yönetmeni seçildi.

Deneysel kategoride ise İstanbul Kültür Üniversitesi öğrencisi Bilgi Diren Güneş ''Gölge'' filmiyle en iyi yönetmen, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Orçin Uzun ''Besinlerin Oksitlenmiş Kalıntısı'' filmiyle en iyi senaryo, İstanbul Kültür Üniversitesi öğrencisi Veysel Cihan Hızar'ın ''Gölge'' filmi de en iyi görüntü ödülüne layık görüldü.

Reklam kategorisinde de İstanbul Kültür Üniversitesi öğrencisi Berke Alkan ''350'' filmiyle hem en iyi yönetmen hem de en iyi senaryo ödülünü almaya hak kazanırken, Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Sezen İsmail Beyli'nin ''Tamamlanmayan Tat'' filmi en iyi görüntü ödülünü aldı.

Ödül törenin yarın yapılacağı bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş