Mağlova belgeseli için geri sayım

Kanuni'nin Mimar Sinan’a yaptırdığı dünyanın en uzun ve halen çalışan tek su yolu Mağlova için hazırlanan belgeselde sona yaklaşıldı.

GİRİŞ 09.10.2014 11:58 GÜNCELLEME 09.10.2014 12:17

Kanuni Sultan Süleyman’ın İstanbul’a suyu ulaştırmak için Mimar Sinan’a yaptırdığı dünyanın en uzun ve halen çalışan tek su yolu sisteminin en nadide eseri olan 450 yıllık şaheser Mağlova’nın Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanmakta olan belgeselinde sona yaklaşıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ve Hamidiye Kaynak Suları AŞ’nin sponsorluğunda hazırlanan belgeselde Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İSKİ Genel Müdürü Dr.Dursun Atilla Altay, İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Sanat Tarihçisi Prof. Dr. Semavi Eyice ve Su Vakfı Başkanı Prof. Dr. Zekai Şen gibi önemli akademisyenlerin anlatımları yer alıyor.

Yapımcılığı ve yönetmenliği Umut Mete Soydan tarafından yürütülen Mağlova Belgeseli 40 dakika süreli ve yüksek çözünürlükte (HD) hazırlanıyor. Hava çekimlerinden ve bazı röportajlardan derlenen fragmanı geçtiğimiz günlerde paylaşılan belgeselin Türkiye’nin kültür turizmine önemli katkı sağlayacağı tahmin ediliyor.

36 metre yüksekliğe ve 258 metre uzunluğa sahip olan ve Mimar Sinan tarafından 1564 yılında inşa edilen Mağlova Kemeri, Dünya Su Mimarisi’nin başyapıtı olarak gösteriliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi