Dadaş mucitten Karadenizlileri kıskandıracak icat

Erzurum'da yaptığı değişik icatlarla “Dadaş mucit” olarak bilinen Abubekir Taşbaşı, çocuklu ailelerin korkulu rüyası olan prizler üzerinde bir çalışma yürüterek akıllı prizi icat etti.

Dadaş mucitten Karadenizlileri kıskandıracak icat
Dadaş mucitten Karadenizlileri kıskandıracak icat
GİRİŞ 27.05.2014 13:41 GÜNCELLEME 27.05.2014 13:46
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Elektrikli cihazlara ait fişler takıldığında normal bir şekilde elektrik akımı sağlayan prize herhangi bir metal cisim sokulduğunda elektrik akımı kesiliyor.

Türkiye'de çocuklar arasında ölüm ya da sakat kalmalara yol açan ve iş kazası olarak değerlendirilen kazalardan biri de prize sokulan cisimler yoluyla elektrik akımına kapılma olayı. Bu nedenle çok sayıda çocuk ölüyor ya da sakat kalıyor. Televizyonda izlediği bir haberden yola çıkan Erzurumlu Mucit Abubekir Taşbaşı, icat ettiği akıllı priz buluşu ile bu soruna çözüm buldu. Yoncalık semtindeki elektrik dükkanın da çalışma yapan Abubekir Taşbaşı, normal şekilde elektrik akımı sağlayan ancak içerisine bir cisim sokulduğunda elektrik akımı yaymayan bir priz geliştirdi. Denemesini dükkanın da yapan ve başarılı sonuç alan Dadaş Mucit, icadının patentini aldıktan sonra yaygınlaştırmayı düşünüyor.

Sadece 5 Türk Lirası değerinde olan sistemin tüm ev ve iş yerlerine kurulabileceğini söyleyen Abubekir Taşbaşı, icadının sırrını açıklamazken alacağı ürün patentinden sonra ilgilenen kişilerle birlikte seri üretim yapacağını belirtti.

Akıllı prizin özelliği ise, prizin arkasına takılan ve sırrı mucitte olan bir aparat. Bu aparat, prizin arkasında bir duvar görevi üstleniyor. Fiş takıldığında aparat devreye girip duvarı kaldırıyor. Fiş çıkarıldığında ise tekrar koruma kalkanını devreye giriyor. Bu durumda metal ya da başka bir cisim prize sokulsa dahi elektrik kabloları ile temas engellendiği için akım gelmiyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • KADIR ejderha 9 yıl önce Şikayet Et
    faruk doğru söyler. o dediğin çok ilkel bir sistem ve saçma kullanışsız. ama ingilizler bu sorunu çok önceden çözmüşler. prizler 3 bacaklı biri toprak ve toprak ucu biraz uzun toprak girince kapaklar açılıyor ve diğerleri de giriyor.
    Cevapla
  • HASAN NECMİ COŞKUN 9 yıl önce Şikayet Et
    Şeyh adayı hacı hasan necmi coşkun diyor ki!. Faruk doğrusöyler bey, maalesef doğruyu söylememişsin. Kaçak akım rölesi gelen akımın giden akıma eşit olmaması durumunda açar. Peki akım, çarpılan insan üstünden tekrar devresini tamamlarsa!!! Bu laz uşağının da bişi bulduğu yok. Yalıtılmış güç kullanırsanız çarpılmasınız. Bu saatten sonra Türkiye' de ne icat ediliyosa söyleyin gönderek.... kısıtlı astral seyahat dahil.
    Cevapla
  • Faruk Doğrusöyler 9 yıl önce Şikayet Et
    Sonradan gelen adımlar. Mucit beyi tebrik ederim ancak bulduğu prizi 10 yıl kadar önce güç kaynağı hattını normal cihazların kullanmaması için kullanıyorduk, piyasada da halen var. Bundan daha önemlisi kullanımı zorunlu olan ama kimsenin taktırmadığı ***KAÇAK AKIM RÖLESİ*** var ki elektrik çarpası bu cihaz sayesinde engellenebilmekte, evnizin/işyerinizin sigorta kutusuna bundan bağlatıyorsunuz elektrikle toprak teması halinde elektriği kesiyor ve istenmeyen kazaların önüne geçiliyor, bilginize. Herkesin evinde mutlaka bulunması gereken bir cihaz, üstelik bir sigorta fiyatına.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!