Bu mezarlıkta garip şeyler oluyor!

Mezarlığa defnedilen bir anne ve bebeğinin birbirinden ayrı yapılan mezarları, her seferinde yeniden birleşti.

GİRİŞ 13.09.2014 12:49 GÜNCELLEME 13.09.2014 12:50
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

3 yaşındaki kızını toprağa veren anne ise 47 yıl sonra mezarı açtığında şok eden bir olayla karşılaştı. İşte ’Issız Cuma’ cami mezarlığında yaşanan sır dolu olaylar...

Çanakkale’nin Yenice ilçesine bağlı Seyvan ve Çakıroba köyleri arasında, 1335 yılında yapıldığı tahmin edilen camiye, etrafta başka yapı olmadığı için ‘Issız’ adı verildi.

Eskiden sadece Cuma namazlarının kılındığı caminin adı, daha sonraları ‘Issız Cuma’ oldu. Issız Cuma bölgesinde bulunan ve en eski tarihli mezar taşına göre yaklaşık 680 yıllık olduğu sanılan mezarlık ise Seyvan köyü tarafından kullanılıyor. Ancak mezarlıkta yaşanan esrarengiz olaylar, duyanları hayrete düşürüyor. Üstelik olayları, birebir tanık olanlar anlatıyor.

Yenice’nin Seyvan köyü’nde 52 yıl önce bir kız bebek dünyaya getiren Hatice Erkek, doğumun ardından kısa süre sonra hayatını kaybetti. ‘Ayşe’ adı verilen minik bebek de doğumdan 20 gün sonra hayata gözlerini yumdu. Ayşe bebek, annesinin yanında kazılan bir mezara defnedildi. Birkaç gün sonra ziyarete giden yakınları, iki mezarın birbirine birleştiğini görünce şok oldu.

MEZARLIKLAR TEKRAR BİRLEŞTİ

Mezarları ayıran aile fertleri, bir sonraki ziyarette, mezarların tekrar birleştiğini gördü. Bu olay birkaç kez tekrarlandıktan sonra, yakınları anne ve kızın mezarlarını olduğu şekilde bıraktı. Minik bebeğin süt annesi Emine Ungurlu yaşananları şöyle anlattı; “Aynı zamanlarda benim de bir oğlum olmuştu. Hatice doğumdan bir süre sonra öldü. Küçük kızı Ayşe’yi birkaç kez ben emzirdim. Birkaç gün sonra o da öldü. Öldükten sonra annesinin yanına defnettiler. Ama iki mezar birbirine değiyor. Ayırıyorlar, yine değiyor. Kaç kez ayırdıklarını bilemiyorum. Ama bakın şimdi yine bir aradalar” dedi. Mezarlığı ziyaret edenler de bu ilginç olay karşısında şaşkına dönüyor.

İP ÇÜRÜMEDİ

Seyvan köyünde yaşayan Emine Salı, 1967 yılında, 3 yaşındaki kızını suya düşürdü. Hayatını kaybeden küçük kız, Issız Cuma mezarlığında toprağa verildi. Acılı anne, kızı Hatice’den geriye kalan tek şey olan saç örgüsüne bağladığı boncuğu, bir iple kızının başındaki mezar tahtasına bağladı.

Aile, maddi durumları iyi olmadığı için, aradan geçen sürede kızlarına mezar yaptıramadı. Anne Emine Salı, kızının mezarını yaptırmak için 47 yıl para biriktirdi. Hatice bebeğin mezarı, yeniden yapılmak üzere açıldı. Anne Salı, gördükleri karşısında şaşkına döndü. Kızının mezar tahtasına bağladığı ip ve boncuğun, mezardaki her şey çürümüş olmasına rağmen ilk bağladığı şekilde durduğunu söyleyen Salı, “Bebeğim vefat ettiğinde 4 yaşındaydı.

2 oğlumu ve 1 kızımı gömdüğüm bu mezarlıkta kızımın saç örgüsü bağladığım ipi ile boncuğunu mezarı başındaki mezar tahtasına bağladım. İmkanımız olmadığı için mezarlarını yaptıramadık. Şimdi mezarını yaptırdık. Kızımın 47 yıl önce mezarı başı tahtasına bağladığım ipiyle boncuğunu buldum. Mezar tahtası erimiş bir çomak halini almış ama benim tahtaya bağladığım boncuk ve ip 47 yıl önce bağladığım gibi çürümemiş halde” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • şakir yüksel 9 yıl önce Şikayet Et
    diyen yapıyor!. her şeyi "dedi" dediğiniz kişi yapıyor. kimse yemez bunu.
    Cevapla
  • osman gündoğdu 9 yıl önce Şikayet Et
    aahh aahhh. geride kalan hayatlar çürüyor.zaman çürüyor.ömür çürüyor.asıl ölünce kurtulacağız çürümüş olan her şeyden .hayat 80 yıllık bir çürüme..daha doğrusu hayat bir nefestir,aldığın kadar,yada hayat bir kafestir, kaldığın kadar.veyahutta hayat bir hevestir ,daldığın kadar,.eğer yaklaşan ölümün ayak seslerini duymak istiyorsan atan kalbini dinle.her atımı bir adım say,yaklaşıyor haberin olsun....(((
    Cevapla
  • Aziz Tekin 9 yıl önce Şikayet Et
    milletimin insanı. gulyabaniyede inanır. Allah akıl fikir iman ilim versin..
    Cevapla
  • Deli Dumrul 9 yıl önce Şikayet Et
    Hayatın her anı bir mucize. Hâl böyle iken sağda solda mucize aramanın bence bir anlamı yok.
    Cevapla
  • Cevat Öner 9 yıl önce Şikayet Et
    aslında hayatın kendisi garip. bir tohumdan koca çınar, bir damladan mükemmel bir insan olabiliyorsa a teyzem iki mezarın kavuşması çok mu şaşırtıcı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...