20 kiloluk lagos balığı yakalandı

Mersin'de balıkçılık yapan Adnan Polat'ın ağına 20 kilo ağırlığında lagos balığı takıldı. Dev balık İstanbul'da lüks restorana satıldı.

GİRİŞ 21.11.2014 14:40 GÜNCELLEME 21.11.2014 14:40

Akdeniz'in 12 mil açıklarında yakalanan 20 kilogram ağırlığında ve 1 metre 10 santim uzunluğundaki lagos balığı görenleri şaşırttı. Balık Pazarındaki tezgahta bir süre sergilenen balık vatandaşların da ilgisini çekti.

Balığı yakalayan Adnan Polat, Akdeniz'in incisi ve en pahalı balık olarak olarak bilinen lagosun denizden nadir çıkan balık türlerinden olduğunu belirterek, ilk gördükleri anda şaşkınlık yaşadıklarını söyledi.

Balığı yakalamak için 4 saat peşinden gittiğini kaydeden Polat şunları anlattı: "Her zaman çıkan bir balık değil. Akdeniz'de çok meşhur bir balıktır. Genelde yarım ve 1,5 kilo arasında çıkar. Bu ağırlıkta çıkması çok nadirdir. Balıkçılarımız diğer balıkları bırakıp bunun peşinde 4- 5 saat koştular. Senede birkaç kez çıkar. Böyle büyük bir ebattaki balığı ilk defa yakaladık. Şu anda bu balığın piyasası kalitesine göre kilosu 50 ile 70 lira arasında değişiyor" diye konuştu.

Bir süre tezgahta sergilenen balık, İstanbul'da lüks bir balık lokantasına bin 400 liraya satıldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
'Türkler ilk savaşı kazandı' Bulgar dergisi KAAN, F-35 ve S-400'leri yazdı