22 yıldır PKK kurşunuyla yaşıyor

PKK’nın saldırısında yaralanan ancak gazilik hakkı alamayan Hüseyin Arman, 22 yıldır gazilik unvanını almak için mücadele ediyor.

22 yıldır PKK kurşunuyla yaşıyor
22 yıldır PKK kurşunuyla yaşıyor
GİRİŞ 13.12.2014 13:54 GÜNCELLEME 13.12.2014 13:56

Terör örgütü PKK’nın en kanlı saldırılarından Hakkari Üzümlü Karakol saldırısında yaralanan ancak gazilik hakkı alamayan Hüseyin Arman, “Saldırıda 8 arkadaşım yaralandı, 14 şehit arkadaşım var. Bu kurşun kaza kurşunu filan değil. Bu kurşun PKK’lıların sıktığı, asker arkadaşlarımı şehit eden kurşun. Ben gazilik hakkımı istiyorum” dedi.

İzmir'in Özdere ilçesinde yaşayan Hüseyin Arman, terör örgütü PKK’nın 26 Mayıs 1992'de Hakkari Çukurca'da emniyet karakoluna yönelik düzenlemiş olduğu hain saldırıda, kolundan ve kasığından PKK kurşunuyla yaralandı. Ancak Hüseyin Arman’ın kasığındaki kurşun hayati risk teşkil ettiği için çıkartılmadı. 22 yıldır PKK tarafından sıkılan kurşunu hala bedeninde taşıyan Arman, buna rağmen gazilik hakkını alamadığı için isyan etti. 

“GAZİLİK HAKLARIMI İSTİYORUM” 

Çaldığı tüm kapılardan eli boş dönen talihsiz adam yaşadıklarını zaman zaman gözleri dolarak şöyle anlattı: “PKK’lıların karakolumuzu baskınıyla çatışmaya girdik. Ben önce sağ kolumdan vuruldum, yarım saat sonra da sağ kalçamdan mermi girdi. Hala bu mermiyi taşıyorum. İlk müdahalemi Hakkari Askeri Hastanesi’nde yapıldıktan sonra İzmir Askeri Hastanesi’ne oradan da Ankara GATA’ya sevk edildim. GATA’da 12-13 gün yattıktan sonra taburcu oldum. Rapor sonucu birliğime gittim, askerliğimi bitirdim ve terhis oldum. Terhis olduktan sonra Güneydoğu’daki yaralanan askerlere tanınan haklardan yararlanmak için mücadele verdim. Gitmediğim, uğraşmadığım yer kalmadı. Ama hiç birinden çözüm bulamadım. Kanun’da Güneydoğu’da yaralanan, üstün başarı gösteren askerlere kamuda iş vs. olanakları yer alıyor. Ben bunların hiçbirinden yararlanamadım. Bundan önemlisi gazilik haklarımı alamadım. Biz Güneydoğu’da vurulduk, yaralandık, yanımızdaki askerlerimiz şehit oldu ama benim hala ne olduğum belli değil. Bizim birinci isteğimiz gazilik unvanımızın verilmesi ve bu unvanın verilmesinden sonra da gazilere tanınan haklardan yararlanmak. Ki ben şu anda mermiyi üzerimde taşıyorum, kasığımda taşıyorum. Esas gazi benim olmam lazım, bana zorluk çıkarmadan bu unvanı bana vermeleri lazım. Ama şimdiye kadar hiçbir yerden sonuç alamadım.” 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!