92 yaşındaki kapıcının 6 milyon dolar mirası çıktı

ABD’de kapıcılık yapan ve çevresinde yoksul biri olarak tanınan sıkı borsacı 92 yaşındaki Ronald Read 6 milyon dolar servet bıraktı.

92 yaşındaki kapıcının 6 milyon dolar mirası çıktı
92 yaşındaki kapıcının 6 milyon dolar mirası çıktı
GİRİŞ 22.03.2015 12:19 GÜNCELLEME 22.03.2015 12:26
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Konya’da sokaklarda yaşayan ve Poşetli Dede olarak bilinen ve son olarak bir otobüsün altında kalarak can veren Mehmet Keleş’ten geriye 1 milyon 85 bin TL miras kalmıştı.

ABD’de ise benzer yaşam süren Ronald Read da sokaklarda hayatını kazanmasa da ölümünden sonra hesaplarında 6 milyon dolarlık (Yaklaşık 15,5 milyon TL) servet çıktı.

Çevresinde fakir biri olarak bilinen Read, 25 yıl bir benzincide çalışmış. Son 17 yıldır da kapıcılık yaparak geçimini sağlamış. Avukatı onun çok tutumlu olduğunu yırtılan bir giysisini bile atmayıp çengelli iğnelerle tutturarak giyinmeye devam ettiğini söyledi.

SIKI BORSACIYMIŞ

Avukatı Laurie Rowel, Ronald Read’ın milyoner olduğunu ancak bunu kimsenin bilmediğini belirterek ‘ Borsaya yaptığı yatırımlar zamanla çok kazanç getirdi. Çok akıllı bir yatırımcı olduğu öldükten sonra ortaya çıktı. Oldukça tutumlu biriydi. Park parası vermemek için şehirde otomobil bile kullanmıyordu. 

Tek varisinin Philip Brown adında bir üvey oğlu olduğu öğrenilen Read’ın servetinden Philip’e pay bırakıp bırakmadığı ise bilinmiyor. 

YORUMLAR 2
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    akıllı imiş
    Cevapla
  • yilmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    ne ye yaradi hersey boş.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...