Vatandaşlar namaza davetiye ile çağrılınca...

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Müftülüğünce ezanın Allah'ın daveti olduğunu hatırlatmak, ilçe halkının sabah namazına gelmesini sağlamak amacıyla din görevlileri tarafından vatandaşlara davetiye dağıtıldı.

GİRİŞ 14.12.2012 18:03 GÜNCELLEME 14.12.2012 23:47
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Alaplı Müftülüğü tarafından ezanın Allah'ın daveti olduğunu hatırlatılması ve sabah namazına teşvik amacıyla ilginç bir çalışma başlatıldı. İlçe Müftülüğüne bağlı din görevlileri tarafından ilçe esnafı ve halkı tek tek dolaşarak sabah namazına davet amacıyla davetiye hazırlanarak dağıtıldı. Alaplı Müftü Vekili Osman Fatih Eryiğit, müftülük olarak ezanın Allah'ın daveti olduğunu hatırlatmak, ilçe halkını sabah namazına davet etmek amacıyla din görevlilerince ilçe halkını davetiye vererek ile sabah namazına davet ettiklerini söyledi.

EZANLARIN DİNMEMESİ İÇİN...

Ezanların dinmemesi için herkesi camilere davet ettiklerini belirten Eryiğit, "Alaplı Müftülüğü olarak halkımızı sabah namazına davet amacıyla bir davetiye hazırladık. Bu davetiyenin amacı halkımıza ezanın Allah'ın bir daveti olduğunu hatırlatmak, yani okunan her ezan Allah'ın bizlere hususi bir davetidir. Tıp kı elimizdeki bu davet gibi, bu davet nasıl özel bir davet ise, namaza çağırma amacı güdüyorsa, ezanlar da Allah'ın davetidir. Biz bunu hatırlatmak istedik. Bunu hatıra olarak halkımızın evlerinde saklamalarını istiyoruz. Bu davetiyeleri tüm ilçe halkına vererek onları sabah namazına davet edeceğiz. Ezanlar Allah'ı davetidir. Ezan'a icabet edilir. Ezanların dinmesini istemiyorsak camiler koşalım, sabah namazında bize özel ayrılan yerde bekleyelim, herkes özeldir. Herkesin camide yeri ayrılmıştır. Bu vesile ile bütün halkımızı camilerimize bekliyoruz" dedi.

BELEDİYE BAŞKANINA DA DAVET

Müftü Vekili Osman Fatih Eryiğit, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'na da hazırlanan davetiyeyi sunarak kendisini de sabah namazına davet etti. Müftülüğün başlatmış olduğu çalışmanın memnunluk verici olduğunu belirten Belediye Başkanı Çimenoğlu, "Görevimizi bize Müftü vekilimiz bize hatırlattı, kibarca da davet etti. Çok güzel bir çalışma, bazı şeyleri davet ettirmek, hatırlatmak insanları harekete geçirmek için bir vesile oluyor. Belki böyle ihmal ettiğimiz unuttuğumuz şeyi bir ufak bir hatırlatmayı ne yapıyoruz diye kendimize gelmiş oluyoruz. Güzel bir şey inşallah camilerimiz dolar" diye konuştu.

Öte yandan müftülüğün başlatmış olduğu çalışmanın olumlu olduğunu belirten vatandaşlar da kendilerine verilen davetiyeyi evlerinin en güzel köşesinde hatıra olarak saklayacaklarını belirttiler.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • ne oluyor orada?.. 11 yıl önce Şikayet Et
    en son düştüğümüz durum bu işte..ibretle izleyelim..!!. namaz kıldırtacak cemaatin olmamasına mı ağlayalım, yoksa ecdat'da kıtalarda cihad anlayışı hakim iken bizde mahallede cihad anlayışına kadar düşdüğümüze mi ağlayalım.. biz sözde müslüman diye geçinenleriz işte..!
    Cevapla
  • üye 11 yıl önce Şikayet Et
    doğrucu davut . doğruları sadece başkasına çarpmayalım: bu sözünün ucu sana da dokunuyor çünkü islamda dini tebliğ her müslümanın görevi, hristiyanlıktaki gibi din adamı sınıfı yok bizde. yani o komşuya sen dahil hepimizin uğraması gerekiyor....
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 11 yıl önce Şikayet Et
    aradaki fark.... hıristiyan misyonerleri dinlerini yaymak için afrikanın balta girmemiş ormanlarına çekinmeden gidiyor. bizim imamlar kapı komşusu sarhoş adama tebliğ yapmaktan aciz... imamlık, nüfus dairesindehi standart bir memurluktan farksız hale gelmiş. namazı kıldır, camiyi kilitle, ortadan kaybol...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim