İsrail'den sürpriz Gazze kararı!

Gazze’de geçici ateşkesin sona ermesinin ardından acil toplanan İsrail yönetimi, ateşkesi 24 saat daha uzatma kararı aldı.

İsrail'den sürpriz Gazze kararı!
İsrail'den sürpriz Gazze kararı!
GİRİŞ 27.07.2014 03:15 GÜNCELLEME 27.07.2014 04:09
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Sabah 08.00’de başlayan 12 saatlik ateşkesin bitmesinin ardından Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları İsrail’e füze atışına başladı. 

Hamas yönetimi, ateşkes süresince  beklenen yardımların Gazze’ye girememesi nedeniyle bölgedeki gruplar arasında fikir ayrılıkları yaşandığını duyurdu.

İsrail güvenlik kabinesi de acil toplanarak Gazze’deki durumu tartıştı. Kara saldırısını genişletmenin de tartışıldığı toplantıdan ateşkesi 24 saat daha uzatma kararı çıktı.

''İPLER DİRENİŞİN ELİNDE''

Hamas liderlerinden İsmail Rıdvan, "İsrail kendi amaç ve çıkarlarına uygun olarak tek taraflı ateşkes ilan ediyor. Bunu yaparken nefes alıp, askeri stratejisini yeniden gözden geçiriyor. İsrail şu anda bir çıkmazda ama dünyaya savaşı kendisinin yönettiği imajını vermeye çalışıyor. Ama ipler direnişin elinde" dedi.

İsmail Rıdvan, "İsrail böyle yaparak Hamas'ı zor durumda bırakmaya çalışıyor. İsrail tüm yaptıklarının sonucuna katlanacak. Biz ateşkes önerisini insani amaçlarla kabul ettik. İsrail’in saldırıları genişletmek için bahaneye ihtiyacı yok. Hiç bir gerekçe olmadan kadın ve çocukları öldürmeye devam ediyor. Uluslararası camia bilmelidir ki, İsrail savaş suçu işliyor ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalıdır" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 3
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    kardeşlerim ?....İsrail mallarını hala almaya devam edenler var?..... ......Nokia,Cocacola,Algida,Danone,Nestle,MacDonald,Boss,Lays,Magnum,malboro,Pepsi,Tamek,Fruko,Doritos,Chetos,Elidor,Nescafe,Sana,Becel,Signal,Clear,Cappy,Yedigün,Hayatsu,Fanta,Sprite,Knor,Turkuaz,Dell,Motorola,Shell,BP,HP,IBM,Compaq,intel,Lipton,Rexona,Yumoş,Omo,Rinso,Komili.....gibi ürünleri artık almayın?..Almayınki israil denen bir yer kalmasın?..
    Cevapla
  • Kubilay Gündüz 9 yıl önce Şikayet Et
    Kahrolsun İsrail.. İsrail mallarını boykot edenlere selam olsun.İsrail destekçilerinin mallarını da boykot edebilsek...
    Cevapla
  • nizam-ı cedit 9 yıl önce Şikayet Et
    Hamasa selam El Kassama selam..... :( :( elimizden bir şey gelmiyor ya rabbim.....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...