İsrail, John Kerry'e ateş püskürdü

Kerry’nin, İsrail ve Mısır’ı dışlayarak Hamas’ın yakın olduğu Türkiye ve Katar’la müzakere masasına oturması, Tel Aviv’i çileden çıkardı.

İsrail, John Kerry'e ateş püskürdü
İsrail, John Kerry'e ateş püskürdü
GİRİŞ 28.07.2014 05:15 GÜNCELLEME 28.07.2014 05:32

ABD yönetiminin İsrail’in Gazze’ye yönelik operasyonuna son vermesi için, hafta sonunda Fransa’nın başkenti Paris’te Türkiye, Katar ve Avrupa ülkelerinden gelen dışişleri bakanlarıyla gerçekleştirdiği toplantı, Tel Aviv’in tepkisine yol açtı.

İsrailli bakanlar ve yerel yayın organları, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Tel Aviv’i dışlamasına deyim yerindeyse ateş püskürdü.
 
''ABBAS'IN ÖLÜM FERMANI''
 
İsrail basınında çıkan haberlerde ‘Kerry’nin Hamas’ın ateşkes şartlarına tümüyle teslim olduğu’ vurgulandı. ABD’nin hazırladığı ateşkes planının ''Katar, Türkiye ve Hamas’ı güçlendirirken, Mısır, İsrail, Filistin yönetimi, Ürdün, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin yüzüne atılan bir tokada benzediği'' yorumu yapıldı.

Haaretz gazetesi, planın Filistin yönetimi lideri Mahmud Abbas için de ''ölüm fermanı'' sayıldığını yazdı.

''NEDEN ÇAĞIRMADINIZ''
 
Abbas’ın, toplantıya katılan Fransız Dışişleri Bakanı Laurent Fabius’u telefonla arayarak ''Beni neden çağırmadınız?'' sözleriyle tepkisini dile getirdiği öne sürüldü.

Kerry’nin geçen hafta Katar aracılığıyla Hamas’a, hazırladıkları planın, örgütün ateşkes taleplerinin neredeyse tamamını garanti altına aldığı bilgisini ilettiği söyleniyor.

''HAMAS YOK EDİLİRSE BETERİ GELİR''
 
Amerikan Savunma Bakanlığı, İsrail’in Hamas örgütünü topyekün ortadan kaldırması durumunda, yerine daha kötü bir örgütün gelebileceği uyarısında bulundu.

Bakanlığın istihbarat ajansı şefi Korgeneral Michael Flynn, Aspen Güvenlik Forumu’nda yaptığı konuşmada, ''Eğer Hamas ortadan kaldırılırsa yerine muhtemelen daha kötüsü gelir. Bu bütün bölge için daha kötü sonuçlar doğurur'' diye konuştu.

Flynn, yakın gelecekte Ortadoğu’ya barışın gelmesinin zor olduğunu belirtirken, ''Ben hayattayken göremeyeceğim'' dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu
Fena saçmaladı! Özgür Özel'den ilginç darbe çıkışı: ‘Onlar yaparsa teslim olurum’