İran meclisi usulsüzlük iddialarını soruşturacak

İran meclisi, Bakan Ferecidana'nın azledilmesiyle ilgili olduğu iddia edilen 3 bin "usulsüz burs" iddialarını soruşturacak.

İran meclisi usulsüzlük iddialarını soruşturacak
İran meclisi usulsüzlük iddialarını soruşturacak
GİRİŞ 27.08.2014 10:36 GÜNCELLEME 27.08.2014 10:36

İran meclisi, Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanı Rıza Ferecidana'nın azledilmesiyle ilgili olduğu iddia edilen "usulsüz burs" iddialarını soruşturacak.

Fars Haber Ajansı'na konuşan İslami Şura Meclisi Araştırma ve Eğitim Komisyonu üyelerinden Kasım Caferi, hukuksuz şekilde verildiği iddia edilen bursları soruşturacak komitenin oluşturulduğunu bildirdi. Caferi, iddiaları soruşturacak komite üyelerinin komisyonda yapılan oylama sonucu belirlendiğini söyledi.

Oluşturulan komite ve meclisin, hukuksuzluk tespit edilmesi halinde usulsüz burs verilen kişilerin ve bu bursları sağlayanların hesap vermesi konusunda hassas olduğunu dile getiren Caferi, "Komitenin yapacağı ilk toplantı ile yol haritamızı çizeceğiz. Bizim için önemli olan gerçeğin ortaya çıkmasıdır" diye konuştu.

Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanı Rıza Ferecidana, "yönetim şeklinin ülkeyi tehlikeye soktuğu" gerekçesiyle geçen hafta İran meclisi tarafından bakanlıktan azledilmişti.

İranlı bazı milletvekilleri, Ferecidana'nın azledilmesinin asıl sebebinin eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad hükümeti döneminde bakanlık bünyesinde usulsüz olarak 3 bin kişiye verilen yurt dışı bursları hakkındaki bilgileri ifşa etmesi ihtimalinin yol açtığı korku olduğunu iddia ediyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz