IRak'ın kuzeyinde öğretmenler greve gitti

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Süleymaniye ilinde bir grup öğretmen, maaşların ödenmediği gerekçesiyle greve gitti.

IRak'ın kuzeyinde öğretmenler greve gitti
IRak'ın kuzeyinde öğretmenler greve gitti
GİRİŞ 21.09.2014 13:14 GÜNCELLEME 21.09.2014 13:14

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Süleymaniye ilinde bir grup öğretmen, maaşların ödenmediği gerekçesiyle grev başlattı.

Merkezi Irak hükümetinin, bütçedeki payını kesmesi nedeniyle Kürt bölgesinde üç aydır maaş alamayan bir grup öğretmen, Süleymaniye Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yolu trafiğe kapatarak oturma eylemi yaptı. "Maaşlarımızı istiyoruz" sloganı atan öğretmenler, ödeme yapılana kadar derslere girmeyeceklerini dile getirdi.

Öğretmen Şareban Ömer, grup adına yaptığı açıklamada, "Son üç aydır maaşımızdan tek kuruş alamadık. Öncesinde de hep kesintili verildi. Okula gidip gelecek yol paramız bile kalmadı. Hiçbir yetkili, bizim taleplerimize kulak vermiyor. Maaşımız verilmezse okula kilit vurup, evde oturacağız" dedi.

Noşirvan Heme Garip de birçok meslektaşının ve ailelerinin maddi sıkıntılar içinde olduğunu söyledi. Savaş durumu ve ekonomik kriz nedeniyle 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının bir yıl ertelenmesini teklif ettiklerini dile getiren Garip, "Ancak kimse bize kulak vermedi. Şimdiden öğretmenler, derslere girmeme kararı aldı" diye konuştu.

Süleymaniye İl Milli Eğitim Müdürü Necmettin Ali ise gelecek hafta maaşların geleceğini belirterek, öğretmenlerden eylemlerinden vazgeçmelerini istedi. Ancak öğretmenler, maaşlar verilmediği sürece greve devam edeceklerini ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır