Barzani: Saddam ile ilk görüştüğüm zaman...

Mesud Barzani, 1991 yılında devrik Irak Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin ile yaptığı ilk görüşmede nefes almakta zorlandığını söyledi.

Barzani: Saddam ile ilk görüştüğüm zaman...
Barzani: Saddam ile ilk görüştüğüm zaman...
GİRİŞ 23.09.2014 12:01 GÜNCELLEME 23.09.2014 12:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, 1991 yılında devrik Irak Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin ile yaptığı ilk görüşmede nefes almakta zorlandığını söyledi.

The New Yorker Dergisi'ne konuşan Barzani, ilk defa Saddam Hüseyin ile yaptığı görüşmenin detaylarına değindi.
Barzani, 1991 yılında Saddam Hüseyin'in resmi daveti üzerine Bağdat'a gittiğini, Saddam'ı ilk gördüğünde 5 dakika boyunca nefes almakta zorlandığını belirtti.
Saddam Hüseyin iki ruhu aynı bedende taşıdığını söyleyen Barzani, sözlerine şöyle devam etti:" Saddam Hüseyin bana karşı çok saygılı davrandı, bütün görüşmelerimizde aynı tavrı gösteriyordu. Ancak bana diğer taraflarını sorsan onun yaptığı kötülükler hiçbir şeytan yapamaz derim."

Saddam ile görüşmesi sırasında odaya çay geldiğini ,ancak çayı içmekten kuşkulandığı söyleyen Barzani, Saddam Hüseyin ise kendi çayını alıp kendisine takdim ettiğini kayd etti. Barzani." Bana çayını verince bir nebze şüphelerim ortadan kalktı" dedi.

MUSUL'UN IŞİD'İN ELİNE GEÇMESİ HAYAL GİBİ GELDİ 

Mesud Barzani, Musul'un IŞİD'in kontrolüne geçtiği gece Paris'te olduğunu, bu haber karşısında hayal gördüğünü sandığını ifade etti.

Barzani:" Haberi duyunca Kerkük'ün Irak Kürdistan'a bağlanması için tarihi bir fırsat elimize geçtiğini hissetim. Çok geçmeden Irak Başbakanı Nuri el Maliki'nin isteği üzerine Kerkük'e girmemizin yolu açıldı. O gece 13 bin Peşmerge'yi Kerkük'e gönderdim." şeklinde konuştu.

YORUMLAR 2
  • Nizâmülmülk 9 yıl önce Şikayet Et
    söylediklerini tercüme edersek. saddamla ilk görüşmelerimde nefesim kesilirdi anlamı Saddam dan korkardım 3,5 atardık o yüzden diskalifiye edilmesi gereken biriydi İsrail ağanın planı ve Amerika ağbinin eliyle bu sağlandı. İkinci söylediği Işid in Musula girmesi ile Kerkük ün Kürt toprağı yapılması fırsatı doğdu diye hissettim dediği, hissetmedi zaten planın parçasıydı İsrailin planınının parçası olarak Türk toprağı olan Kerkük ve Musul ancak böyle şeytani oyunlarla türk toprağı olmaktan çıkarılır ve dünya için de meşrulaştırılabilirdi,
    Cevapla
  • CETİN es 9 yıl önce Şikayet Et
    KAN ÜZERİNE KURULAN RANT ENİNDE SONUNDA BELA OLARAK SİZE DÖNER. kerkük musul tek amaç petrol insan ölmüş ölmemiş hiç birinizin umrunda değil
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?