Hasan Ruhani'den kritik kabul

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Tahran-Erivan ilişkilerinin ufkunun aydınlık" olduğunu söyledi.

Hasan Ruhani'den kritik kabul
Hasan Ruhani'den kritik kabul
GİRİŞ 21.10.2014 01:24 GÜNCELLEME 21.10.2014 01:24

Ruhani'nin Tahran'a resmi ziyarette bulunan Ermenistan Başbakanı Hovik Abrahamyan'ı kabulünün ardından cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, görüşmede başta ekonomik işbirlikleri olmak üzere iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin ele alındığı belirtildi.

Görüşmede, "Tahran ve Erivan'ın bölgesel ve uluslararası konularda bugüne kadar yapıcı işbirliği içerisinde olduğunu" belirten Ruhani, "Ermenistan'ın işbirliği konusundaki olumlu tutumunu takdir ediyoruz" görüşünü dile getirdi.

Hükümetlerin iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri canlandırma yönünde çaba göstermesinin önemine vurgu yapan Ruhani, "Her iki ülke yöneticileri ilişkilerin gelişmesi önündeki engellerin ivedilikle kaldırılması için çaba sarf etmeli. İşbirliği çıtasının yükseltilmesi için mevcut ciddi irade ve kapasite gözönüne alındığında, iki ülke ilişkilerinin ufkunun aydınlık olduğunu görüyoruz" dedi.

Ermenistan Başbakanı Abrahamyan ise Tahran ziyaretinin başta ekonomi olmak üzere tüm alanlardaki işbirliklerinin geliştirilmesi için uygun ortamı hazırlayacağını umduğunu belirtti. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü