Halep'te Esed ve PYD'nin kirli işbirliği

Suriye'de ayaklanmalar başladığı andan bu güne kadar eli kanlı diktatör Esed'le hareket eden PYD şimdi de Halep için anlaştı.

Halep'te Esed ve PYD'nin kirli işbirliği
Halep'te Esed ve PYD'nin kirli işbirliği
GİRİŞ 06.11.2014 12:37 GÜNCELLEME 06.11.2014 13:01
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Suriye'nin en büyük kentlerinden biri olan ve nüfus olarak bir çok ırkı içinde barındıran ticaret kenti Halep'i Özgür Suriye Ordusu zorluklar içinde IŞİD'e ve Esed rejimine karşı savunuyor.

Son günlerde Halep üzerinde oynanan oyunda Esed ve YPG anlaştı. 200 binden fazla Suriyeli'yi katleden rejim Batı'ya ya IŞİD ya da ben diyerek saldırılarını arttırdı.

PYD’nin, Esed’e kuşatma için koridor açtığını söyleyen Suriye muhalefeti Türkiye temsilcisi Halit Hoca ABD öncülüğündeki senaryoyla güçlendirilecek Esed, Batı ile Halep konusunda anlaşmak üzere olduğunu söyledi.

TÜM DÜNYA KOBANİ'YE KİLİTLENMİŞKEN SURİYE'NİN KALBİ HALEP NE OLACAK?

Uluslararası toplum, Kobani’de PYD ve Irak Kürt Blgesel Yönetimi’ne bağlı peşmerge güçleriyle IŞİD arasındaki savaşa kilitlenirken, Suriye’nin en büyük ikinci kenti olan Halep’te kritik bekleyiş sürüyor.

ÖSO HEM IŞİD HEM ESED İLE SAVAŞIYOR

Kobani’de koalisyon güçleri tarafından bombalanan IŞİD’in, bu bölgedeki ve Rakka’daki güçlerinin bir kısmını Halep’e kaydırması, yoğunlaşan Esed’in saldırılarıyla zor günler yaşayan ÖSO’yu daha da zora soktu.

Savaşın kaderini belirleyecek kilit şehir olan Halep, koalisyon güçlerinin IŞİD’e yönelik saldırıları başladığından bu yana Esed güçlerince kuşatılmaya çalışılıyor. Konuyla ilgili Akşam’a değerlendirmelerde bulunan Suriye muhalefeti Türkiye temsilcisi Halit Hoca, “Tehlikeli senaryo devrede” dedi. 

PYD ESED'E KORİDOR AÇMAK İÇİN AFRİN'İ ELİNDE TUTUYOR

Esed ve PYD işbirliğinin çok aşikar olduğunu söyleyen Suriye muhalefeti Türkiye temsilcisi Halit Hoca, "PYD, Afrin gibi bir bölgeyi elinde tutarak Halep kuşatması için Esed’e koridor açıyor. İzlenen senaryo Esed’i güçlendirme amacını taşıyor." dedi.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU AÇIKLAMIŞTI

Halep'te daralan ateş çemberi Ankara’nın da yakın takibi altında. Halep’e acil destek verilmemesi durumunda kentin Esed kontrolüne geçebileceği ve bu durumda Türkiye’ye yönelik 1.5 milyon kişilik göç dalgası yaşanabileceği öngörülüyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu Halep'in düşmesi durumunda Türkiye'ye 1,5 milyonluk bir gçö dalgasının olacağını söylemişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 14
  • aliye 9 yıl önce Şikayet Et
    İsrail kadar korkak ,paronayak ve hain bir millet daha görmedim
    Cevapla
  • Mevlana Sevgisi 9 yıl önce Şikayet Et
    Suriye Politikamız baştan beri yanlıştı. Yanlış ne kadar devem ederse yanlıştır. Bence doğru şu; Esed, ÖSO, PYD demokratik haklar karşılığında birleşecekler. Sonra Işid'i temizledikten sonra bu demokrasiyle beraber yaşayacaklar. Bence başka güzel yol yok.
    Cevapla
  • We Are Machines 9 yıl önce Şikayet Et
    Şuan Hür Ordunun "artıkları" cephede. Hür Orduda 2012 yazı - 2013 sonbaharı arasındaki değişim felaket. 1) Önce 2-3'e parçalandı 2) Sonra Koca Humus ve Hamayı kaybetti 3) Ve şimdi Kalan tek kale Halepte darda Şunu idrak edelim. 2014 itibariyle Hür Ordudan zerre faydalanabileceğimiz devir bitmiştir. Gerçekle yüzleşme vakti. Artık Suriyede Sahanın Hakimi 3,5 örgüt var. 1) Şam Yönetimi 2) IŞİD Terör örgütü 3) YPG Terör Örgütü 3,5) Hür Ordu (Halep, İdlib ve kırsalı) Bundan sonra, 250.000 kişinin Kasabı Rejime karşı Hür Ordu opsiyonu nerdeyse yokolduğuna göre, Suriye'de yeni YEREL MÜTTEFİK bulmak ZORUNDAYIZ. Kalan olasılıklar IŞİD ve YPG Terör örgütleri. Eğer biz orada yeni muhalefet organize etmeyeceksek, birini seçmeliyiz. Hal böyleyken, Türkiye Topraklarında PARÇALI HAYALLER kuran, Şam Yönetimiyle Dirsek Temaslı ittifak kuran, Kuzey Suriye'de "ben yaptım oldu"yla Devlet kurma peşinde, Suriye PKKsı olan YPG Terör Örgütündense, IŞİDLE İRTİBAT ve İTTİFAK kurmamız EHVEN-İ ŞERDİR. Gerekirse IŞİD Örgüt liderleriyle, Şam Yönetimine karşı harekat için MİT pazarlık yapabilir. Ki pek haberlere yansımasa da, IŞİDin Şam Yönetimine karşı ilk CİDDİ harekatını Humus'ta başlattı. Şam Yönetimiyle "Saldırmazlık Paktını" sonlandıran veya sonlandırmayı düşünen bir IŞİD, potansiyel bir müttefiktir. BUNU KULLANMALIYIZ.
    Cevapla
  • Neden? 9 yıl önce Şikayet Et
    Neden Halabin göçünü nüfusunu alıyoruz da kendisini almayı düşünmüyoruz? Hep dış güçler ve oyunlarından şikayet ediliyor. Neden bizim de bir oyunumuz stratejimiz yok? Biz ne zaman öğreneceğiz bu işleri?
    Cevapla
  • Abdullah ARSLANTAŞ 9 yıl önce Şikayet Et
    Belkide vardır kardeş ama tarih bu kadar hızlı değişmez.. 200 yılda kaybettiklerini 3-5 yılda almak akla mantığa sığmaz..
    Cevapla
  • Cevap 9 yıl önce Şikayet Et
    Biz çok dürüst bir milletiz!? Gerekirse üzerimize tapulu olan yerleri bile verir sonra da 100 yıl ağlar sızlanırız. Vay ingiliz vay bilmem ne diye. 600 sene bir coğrafyaya hükmettik deriz, iki çift kelime belletmeyiz ahaliye. Daha da daha...
    Cevapla
  • doğru sözlü 9 yıl önce Şikayet Et
    eeee, ışide o kadar laf edip pyd ye tek laf etmeyen sizler, mutlu musunuz şimdi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
H.K.G. davasında sürpriz gelişme... O avukat azledildi
Putin'in 5. dönemi başladı