İran'dan tarihi karar! Kapılarını açıyor

İran'ın, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) müfettişlerinin Merivan'daki tesiste denetim yapmasına izin vereceği bildirildi.

İran'dan tarihi karar! Kapılarını açıyor
İran'dan tarihi karar! Kapılarını açıyor
GİRİŞ 21.11.2014 06:48 GÜNCELLEME 21.11.2014 06:59
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

İran'ın İngilizce yayın yapan devlet televizyonu Press TV'nin haberine göre, İran'ın UAEA daimi temsilcisi Büyükelçi Rıza Necefi, İran'ın, uluslararası müfettişlere "gönüllü olarak" tesise giriş izni vereceğini bildirdi.

UAEA'nın, 2011'de İran'ın nükleer programına ilişkin yayınladığı raporda, ülkenin batısında yer alan Merivan'daki tesiste büyük ölçekli patlayıcı içeren deneyler yapıldığı iddiaları yer almış, Tahran yönetimi ise iddiaları "temelsiz ve uydurma" diyerek reddetmişti.

Bazı ülkeler tarafından UAEA'ya "doğru olmayan" bilgiler verildiğini savunan İran, söz konusu ülkeler tarafından ajansa sunulan belgelerin de "sahte ve yanlışlarla dolu" olduğunu ileri sürüyor.

UAEA Genel Direktörü Yukiya Amano, dün Birleşmiş Milletler (BM) Viyana Ofisi'nde düzenlenen UAEA Yönetim Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, İran'ın ajansla işbirliği yapmadığını öne sürerek, "İran'ı, ajansla işbirliğini artırmaya ve bilgi, doküman, tesis, materyal ve personele zamanında ulaşım sağlamaya davet ediyorum" demişti.

YORUMLAR 16
  • boyun eğme 9 yıl önce Şikayet Et
    ABD'ye tesis mesisi açma iran
    Cevapla
  • bence iran hristiyan olsun 9 yıl önce Şikayet Et
    iran hristiyan olursa avrupa ve amerika çok sevinir. iran böylece süper güç olur. ayrıca türkiye hristiyan olursa avrupa birliğine alınır.
    Cevapla
  • selahaddini eyyubi 9 yıl önce Şikayet Et
    iranın siyasi hamleleri batıyı çıldırma noktasına getirmiştir. iranın desteklediği hammas ve lübanan hizbullahı israili uykularından etmiş, ödlek bi hale getirmiştir. iran komşu, kardeş ve müslüman bi ülkedir, bu yüzden dualarımız islam kardeşliğinin tesisi içindir...
    Cevapla
  • sami baharlar 9 yıl önce Şikayet Et
    sasilacak hic bir yonu yok politikayi takip edenler icin Iran daha cok seye izin verecek zira yeni secilen kongre ve Senatonun tamamen Israil yanlisi oldugunu anladilar simdi ne alaka diye sorarsaniz. Obama istedigi karari alirsa alsin yaptirimlarin hepsi Senatonun elinde !!!! yani Israilin onaylamiyacagi herhangi bir Obama-Iran anlasmasi olursa simdiki yaptirimlari uzerine yenilerde binecek......
    Cevapla
  • FARUK 9 yıl önce Şikayet Et
    İran her türlü iyi niyeti gösteriyor ancak israilin uşağı amerika anlaşmaya yanaşmıyor. İran'a ambargoların kalkması İran'dan sonra en çok Türkiye'nin işine yarayacak çünkü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi