Güvenlik güçleri genç kızı öldürdü

Mısır güvenliğinin İskenderiye kentinde cuma namazı sonrası düzenlenen darbe karşıtı gösterilere müdahalesi sırasında 1 genç kız öldü.

Güvenlik güçleri genç kızı öldürdü
Güvenlik güçleri genç kızı öldürdü
GİRİŞ 24.01.2015 11:02 GÜNCELLEME 24.01.2015 11:02

Müslüman Kardeşler Teşkilatı yanlısı Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifakı, polisin İskenderiye kentinde düzenlenen darbe karşıtı gösterileri gaz bombaları ve gerçek mermi kullanarak dağıtmaya çalıştığını duyurdu.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı’nın siyasi kolu Adalet ve Hürriyet Partisi, Facebook hesabında 17 yaşında Sundus Ebu Bekir isimli genç kızın gerçek mermiyle vurularak öldürüldüğünü duyurdu.

Al Jazeera'ya bilgi vere kaynaklara göre, güvenlik güçlerinin Kahire'nin basındaki El Cize'de de darbe karşıtı gösterilere yaptığı müdahalede bir kişi hayatını kaybetti.

İskenderiye Emniyet Müdürlüğü ise, genç kızın Müslüman Kardeşler'e mensup kişilerce rastgele ateş açılması sonucu öldüğünü iddia etti. Yapılan açıklamada 'silah ve mühimmat bulunduran 30 kişi gözaltında' denildi. 

Mısır'da 3 Temmuz 2013'te yapılan askeri darbenin ardından Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi dahil, Müslüman Kardeşlerin üst düzey birçok ismi hapse atıldı. Mahkemeler çok sayıda idam kararı verdi. Teşkilat 'terör örgütü' ilan edilirken, ülkedeki tüm faaliyetleri yasaklandı.
Darbeyi protesto etmek ve sonlandırmak amacıyla Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifakı kurulmuştu. Birçok siyasi partinin katıldığı ittifak, her hafta darbe karşıtı gösteriler düzenliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez