IŞİD militanları örgütü terk ediyor

Kobani hezimetinden sonra yabancı savaşçılar IŞİD'den kaçmaya başladı.

IŞİD militanları örgütü terk ediyor
IŞİD militanları örgütü terk ediyor
GİRİŞ 28.01.2015 17:19 GÜNCELLEME 28.01.2015 17:21
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

IŞİD, örgütten kaçışları önlemek için Rakka çevresinde geniş tertibat aldı.Terör örgütü IŞİD'in Ayn el Arap'dan (Kobani) püskürtülmesinden sonra örgütten kaçan yabancı savaşçılara karşı Rakk kenti ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldığı iddia edildi.

KOMUTANLAR DA TERK ETTİ

Rakka'daki aktivistlerden Ebu İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD'in Kobani'den püskürtülmesinden sonra bazı yabancı savaşçıların örgütü terk etmeye başladığını ileri sürdü. "Yabancı savaşçıların kaçışını önlemek için örgütün Rakka ve çevresinde yoğun güvenlik önlemlerini aldığını" öne süren İbrahim, "Geçen hafta aralarında saha komutaları da bulunmak üzere çok sayıda yabancı savaşçı IŞİD'i terk etti. Rakka'nın Tel Abyad Adli Emiri'de örgütü terk edenler arasında" dedi.

YAKALANANLARA İNFAZ

"IŞİD örgütten ayrılmaya çalışan bir üyesini Tel Abyad'ta infaz etti" diyen İbrahim, "IŞİD'in Kobani hezimetinden sonra yabancı savaşçılardan bazıları örgütten ayrılmaya başladı. Örgütte büyük bir çözülme başladı" iddialarına yer verdi.

IŞİD'in dün Tel Abyad ilçesinde örgütten ayrılmak isteyen 25'e yakın üyesini de infaz ettiği ifade ediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • fasik 9 yıl önce Şikayet Et
    yalan haber
    Cevapla
  • nonicke 9 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat et Allah yolunda cihat ediyorum diye şeytana hizmet etme. En büyük cihad nefsinle yaptığın cihaddir. Müslümanin yüzünde nur olur bu nuru bakan herkes görebilir. Aynaya bakalım ne göre cegiz.
    Cevapla
  • furkan 9 yıl önce Şikayet Et
    Medyaya bakarak yorum yapanlar biraz gercekleri gőrmeye calısın artık... Pkk 1 köy ele gecirdi bunu her yri aldı diye haber ettiler bide ısidden kacıs basladı denilmis şasırmadık...pkk ve diger islam dusmanı sözde musluman gruplar yerle bir olsa ıside operasyon hazırlıgı icin ortalıkta yoklar diyecek medya....
    Cevapla
  • Mehmet Tanriverdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Bence buradaki oyun Abd nin destegi ile bir kanla canla kürt devleti kurdurmakti,gerisi gelecege benziyor.
    Cevapla
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    ypg kobanide ufacık bir yer aldı diye seviniyor.tabi oda ağa babaları sayesinde.ama ışid binlerce kilometrekarelik alanı kontrol ediyor.tüm dünya ışide karşı savaşıyor.şimdi söyleyin kim korkak.bu yalan haberlerede itibar etmem.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber