'Esed'in kararı bizi bağlamaz'

Esed Halep'te bombardımanın 6 hafta durma teklifini kabul etti. Muhalefet ise Esed'in zaman kazanmaya çalıştığını söyledi.

'Esed'in kararı bizi bağlamaz'
'Esed'in kararı bizi bağlamaz'
GİRİŞ 18.02.2015 16:40 GÜNCELLEME 18.02.2015 16:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Esed rejimi BM'nin Halep'te bombardımanın 6 hafta durması önerisini kabul etti ancak Halep Askeri Meclis Başkanı 'Esed zaman kazanmaya çalışıyor, bu karar bizi bağlamaz' dedi.

Çatışmaların şiddetlendiği Suriye’nin Halep kentine yönelik BM  Suriye Özel Temsilcisi StAffan De Mistura tarafından 6 haftalık hava bombardımanlarına ara verme önerisi Beşşar Esed tarafından kabul edildi.

Hava bombardımanlarına ara verme kararının açıklanmasından hemen sonra Al Jazeraa Türk’ün ulaştığı Halep Askeri Meclis Başkanı General Zahir Sakit, "Son iki gündür havadan ve karadan olağanüstü bir saldırı altındayız. Batı başkentlerinde bizimle ilgili karar alanlar burada ne olup bittiğini bilmiyorlar. Esed sadece zaman kazanmaya ve uyumlu lider görüntüsü çizmeye çalışıyor. Ama onun silahlı birlikleri Suriye’de şehirleri bombalamaya ve sivlleri öldürmeye devam ediyor" dedi.

'Bu karar Esed’i güçlendirir'

Halep Askeri Meclis Başkanı'na göre bu kararın uygulanması Esed’in daha da güçlenmesini sağlayacak.
"İlan edilen karara dışarıdan bakılınca bizim için makul gibi gözükmekte. Oysa şayet biz Esed’e saldırmaya Halep’te ara verecek olursak rejim güçlerini buradan çekerek Hama, Dera, Şam gibi çatışma bölgelerinde bizim birliklerimize karşı daha güçlü saldıracaktır."

YORUMLAR 1
  • Gökhan 9 yıl önce Şikayet Et
    Çok uygun ve yerinde bir karar Zahid başkan. Durmak yok yola devam. Kafir beşşar'in ne karar aldığı sizi bağlamasın. Allahın izniyle beşşar'in düşmesini 4 gözle bekliyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti