IŞİD'in bizi bölmesine izin vermemeliyiz

IŞİD'in yol açtığı acılar sürekli artıp yayılıyor.

IŞİD'in bizi bölmesine izin vermemeliyiz
IŞİD'in bizi bölmesine izin vermemeliyiz
GİRİŞ 23.02.2015 16:16 GÜNCELLEME 23.02.2015 16:20
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bu vahşi örgütün işgal ettiği bölgelerde Hıristiyan, Şii, Sünni, daha doğrusu IŞİD'in dünya görüşünü kabul etmediği için makbul insan sayılmayan herkes açısından korku ve terör hâkim.

Acılarımız bizi birleştirmek yerine ayırıyor. Zaten terörün amacı da bu.

Geçen hafta Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da -IŞİD'e bağlılık yemini etmiş- aşırılık yanlısı bir cihatçının düzenlediği korkunç saldırılarda bir film yapımcısı ve bir Yahudi hayatını kaybetti. Aynı şiddet yanlısı anlayış, geçen ay Paris'te Yahudileri, karikatüristleri ve polisi katletmişti.

Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt birlik çağrısında bulunurken, halk da bu çağrıya desteğini düzenlenen yürüyüşte gösterdi. Fakat bunun ötesinde, Avrupa'da masum insanları hedef alan bu iki ölümcül saldırı, ayrışma ve kutuplaşmanın damgasını vurduğu karşılıklı suçlamaların da fitilini ateşledi.

Bu süreçte ölüm örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), canavarca eylemleriyle bizlere saldırmaya devam etti. Bu kez Libya'da kaçırdığı 21 Kıpti'yi kafalarını keserek öldüren örgüt, bu şekilde hem Libya'da kendisine yeni bir yer edinmenin, hem de hain cinayetlerine devam etmenin kibrini yaşıyor.

Dinleri yüzünden öldürülenler

Çalışmak için Libya'ya giden Mısırlılar, belli ki dinleri yüzünden hedef alındı. Bir de belki Mısır'ı kışkırtma amacı söz konusuydu ki, nitekim Kahire olayın hemen ardından Libya'ya hava saldırıları düzenledi. IŞİD'in istediği tam da buydu diyebiliriz, çünkü o hava operasyonlarında sivillerin ölmesi kaçınılmazdı. İnsan Hakları İzleme Örgütü'ne göre en az altı sivil hayatını kaybetti. IŞİD şimdi bu ölümleri manipüle edip kullanabilir, zira yöntemi bu.

IŞİD'in yol açtığı acılar sürekli artıp yayılıyor. Bu vahşi örgütün işgal ettiği bölgelerde yaşayan binlerce talihsiz Suriyeli ve Iraklı, ızdırap üstüne ızdırap çekiyor.

Söz konusu bölgelerde Hıristiyan, Şii, Sünni -daha doğrusu IŞİD'in dünya görüşünü kabul etmediği için makbul insan sayılmayan- herkes açısından korku ve terör hâkim.
IŞİD bölgelerinden kolay kolay haber çıkmıyor. Çıkanlar da örgütün ilan ettiği hilafet devletinde hayatın son derece acımasız olduğunu gözler önüne seriyor.

YORUMLAR 3
  • muslim 9 yıl önce Şikayet Et
    sizi islamı ve müslümalığı öğrenmeye davet ediyorum kendi değil ismi güzel insan biz islamı indirilen le biliriz doğmalarıyla değil işte burada ayrışıyoruz
    Cevapla
  • nuhammed 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah ısıtın cezasını versin
    Cevapla
  • muhammed 9 yıl önce Şikayet Et
    Müslümani müslümana vurdurmak kadınları tecavüz edib adam vurmak muslumanlikmi kafanıza göre din icab etmeye çalışıyorsunuz buna müslüman lik denmez allah belai versin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor