Gazze'ye ikinci kez ‘Banksy eli' değdi

İngiliz sokak sanatçısı Bansky, İsrail'in saldırılarında 2 bin kişinin hayatını kaybettiği Gazze'yi açık hava sergisine çevirdi.

GİRİŞ 27.02.2015 09:22 GÜNCELLEME 27.02.2015 10:54

Gerçek adının Robin Gunningham olduğu sanılan grafiti ustası Banksy, 2005'te  Utanç Duvarı'nı tuval olarak kullandığı ilk ziyaretinin ardından bir kez daha gizlice Gazze'ye girdi ve yerle bir olan şehri az da olsa renklendirmeyi başardı.

KEDİ VİDEOLARINI TOPA TUTTU

Banksy'nin Gazze'de ayakta kalan sayılı duvarlara çizdiği eserleri arasında en göze çarpanı, duvarın önünde duran metal yığınıyla oynuyormuş gibi duran bir kedi. Sanatçı burada ciddi konuları takip etmek yerine kedi videoları izleyen sosyal medya kullanıcılarını eleştiriyor.

DÜŞÜNEN ADAM, GAZZE'DEKİLERİN HALİNİ DÜŞÜNDÜRDÜ

Dikkat çeken bir diğer eser de heykeltraş Rodin'in ‘Düşünen Adam' heykelinden esinlenilen ve  Yunan mitolojisinde gururu yüzünden çocuklarını kaybeden Tanrıça Niobe'nin ağlarkenki halinin tasvir edildiği ‘Bomb Damage', yani ‘Bomba Hasarı.'

Eserlerinin fotoğraflarını yayımladığı internet sitesinde Gazze halkı hakkında düşünceleri paylaşan Banksy, "Gazze'nin dünyanın en büyük açık hava hapishanesi olduğunu söylüyorlar, çünkü kimse ne girebiliyor ne çıkabiliyor. Ancak böyle söyleyerek hapishanelere haksızlık ediliyor. Zira Gazze'de elektrik yok, içme suyu da her gün, her an kesilebiliyor" dedi.  

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor