Muhaliflerden kaçan Esed askerleri bunu yaptı!

Esed rejimi güçleri İdlib kentinden çekilmeden önce güvenlik merkezlerinde bulunan onlarca tutukluyu öldürdü.

Muhaliflerden kaçan Esed askerleri bunu yaptı!
Muhaliflerden kaçan Esed askerleri bunu yaptı!
GİRİŞ 29.03.2015 13:14 GÜNCELLEME 29.03.2015 13:14
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Muhalifler, rejim güçlerinin boşalttığı İdlib kentinin merkezinde bulunan Askeri Güvenlik Şubesi’nde uyudukları sırada öldürülen onlarca tutukluyla karşılaştıklarını belirtti.
Al Jazeera’nin ulaştığı özel görüntülerde aralarında kadın ve yaşlıların da bulunduğu onlarca kişinin cesetleri görülüyor. Görüntülerden tutukluların koğuşlarında uyudukları sırada öldürüldükleri anlaşılıyor.

Muhaliflerin ifadelerine göre, güvenlik merkezlerinden çekilen rejim güçleri, bazı tutukluları da kalkan olarak kullanmak amacıyla beraberinde götürdü.

Muhalifler, İdlib’den güneye doğru çekilen rejim güçlerinin Lazkiye-Eriha karayolu üzerinde bulunan Mastuma kampına sığındığını belirtti.

Al Jazeera muhabiri, Türkiye’nin Hatay kentinin karşısında yer alan Suriye’nin İdlib kentinin tamamen muhaliflerin eline geçtiğini ifade etmişti.

El Kaide’nin Suriye kolu Nusra Cephesi örgütü ve bölgenin en etkili silahlı gruplarından Ahraru Şam’ın de dâhil olduğu çatı birliği “Fetih Ordusu”, beş gün önce ülkenin kuzeybatısındaki İdlib kentini ele geçirmek için büyük bir saldırı başlatmıştı.

Ahraru Şam, Nusra Cephesi, Aksa Askerleri (Cundul Aksa), Ehli Sünnet Ordusu (Ceyşu Sunne), Feyleku Şam ve Hak Tugayı (Livau Hak) gibi büyük gruplar, “Fetih Ordusu” adı altına ‘İdlib'e ortak saldırı’ düzenlemek amacıyla birleştiklerini duyurmuştu.

İdlib, rejimin kaybettiği ikinci kent oldu. IŞİD'in denetiminde olan Rakka kenti rejimin denetiminden çıkan ilk kent olmuştu.

KAYNAK: AL JAZEERA
YORUMLAR 4
  • vicdansızlar.. 9 yıl önce Şikayet Et
    YÜCE ALLAH esed başta olmak üzere esed firavununa yardım edenlerin bir kurşun dahi verenlerin hepsini KAHHAR ismiyle KAHRU PERİŞAN etsin amin amin amin yaşadıkları sürece bu öldürdükleri insanların yüzleri çığlıkları asla gözlerinden ve kulaklarından eksik olmasın amin amin amin...
    Cevapla
  • Alaeddin 9 yıl önce Şikayet Et
    Oyleyse daha halen ne bekliyoruzzz, hergun içinm içimi yiyorum, dökülen gözyaşlar sel oldu
    Cevapla
  • Recep 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu birleşme gönüllere biraz su serpti gibi görünüyor. Müslümanlar bir tek ortak amaç için birleşmeli onlarca grup bazen kendileri bile karşı karşıya gelebiliyorlardı ve fitne kol geziyordu. Şu anda bu haber otadoğuda La İlahe İllallah diyen ( mezhep, cemaat vs. farkı gözetmeksizin ) her müslümanın birleşmesinin yararlı bir iş olduğunu gösteriyor.
    Cevapla
  • talha 9 yıl önce Şikayet Et
    esetin, cani askerleri gözüken,askerlerin katillerin kahiri çoğunluğu islam coğrafyasının fitne başı iran askerleri.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı