'Suriye'ye yeterince yardım ediyoruz'

Rusya, IŞİD'le savaşması için Suriye'ye yeterince yardım ettiklerini açıkladı.

'Suriye'ye yeterince yardım ediyoruz'
'Suriye'ye yeterince yardım ediyoruz'
GİRİŞ 23.07.2015 14:51 GÜNCELLEME 23.07.2015 14:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Şam Büyükelçisi Aleksandr Kinşçak ülkesinin,IŞİD militanlarına karşı savaşabilmesi için Suriye ordusuna 'yeterli' derecede yardım ettiğini söyledi.

Ria Novosti haber ajansına konuşan Kinşçak, ''Suriye ordusunun savaşabilme kapasitesini artırmak için yeterince çok şey yaptığımızı düşünüyorum. Özellikle de onlara gerektiğinde tavsiye şeklinde yardım ediyoruz'' dedi.

'SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEK BİR GEREKLİLİK'

Suriye'ye terörle mücadelede yardım etmenin Rusya'nın da çıkarına olduğunu ifade eden Kinşçak, şunları söyledi: ''Teröristlerin Suriye'de zafer kazanmasını istemiyorsak —ki böyle bir şeyin sonuçları sadece bölge ülkelerini etkilemez- o halde Suriye hükümetine bu savaşta yardım etmek bir gerekliliktir.''

'RUS CİHATÇILARI IŞİD'İN ELİNDEN KURTARMAK KOLAY DEĞİL'

Öte yandan Kinşçak, IŞİD saflarında savaşan Rusya vatandaşlarını kurtarmak için ne gibi çalışmalar yapıldığına dair bir soruya da şöyle yanıt verdi: ''Cihatçıların yanında savaşan vatandaşlarımızın aileleri tarafından sürekli aranıyoruz. Bizden akrabalarını evlerine geri getirmemizi istiyorlar. Ancak bu noktada seçeneklerimiz çok kısıtlı. Bunun gerçekleştirilmesi çok zor bir görev olduğunu kabul etmem lazım.''

YORUMLAR 1
  • Mizan 8 yıl önce Şikayet Et
    ''Teröristlerin Suriye'de zafer kazanmasını istemiyorsak —ki böyle bir şeyin sonuçları sadece bölge ülkelerini etkilemez- o halde Suriye hükümetine bu savaşta yardım etmek bir gerekliliktir.'' Ne güzel bahane. Peki İŞİD yokken niye yardım ettin. Bunların hepsi yalancı. Hiçbiri söylemiyor , büyük israil için çevre düzenlemesi yapıyoruz diye.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez