Ruhani: Ya boyun eğ ya da...

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: 'Ya boyun eğ ya yen'den başka bir seçenek daha var.

Ruhani: Ya boyun eğ ya da...
Ruhani: Ya boyun eğ ya da...
GİRİŞ 03.08.2015 09:32 GÜNCELLEME 03.08.2015 18:07
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İran'ın ılımlı lideri Ruhani, P5+1 ülkeleriyle varılan nükleer uzlaşının ülkenin askeri veya endüstriyel sırlarını açığa çıkarmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

İran devlet televizyonunda konuşan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran ile P5+1 ülkeleri arasında geçen ay varılan nükleer anlaşmanın 'kazan- kazana dayalı olduğuna' dikkat çekti: Dünya karşısında yalnızca yenmek ve boyun eğmek gibi iki seçeneğimiz olduğu fikri mantıksız: Üçüncü bir yol da var. O da ulusal çıkarlar çerçevesinde yapıcı işbirliği kurmak."

Öte yandan "Nükleer müzakerelerdeki nihai anlaşmada elde ettiğimiz başarı dünkü hayalden daha ötededir" ifadelerini kullanan Ruhani, anlaşma sonucunda İran'ın askeri veya endüstriyel sırlarının açığa çıkarılmasına izin vermeyeceklerini vurguladı. 

'FORDO'NUN SONUNU GETİRECEĞİZ'

İran'ın nükleer alandaki kazanımlarını sürdüreceğini kaydeden Ruhani, Fordo uranyum zenginleştirme tesisine işaret ederek, "Bizim uranyum zenginleştirmeye ihtiyacımız var. Fordo'yu açtık ve tamamlayacağız" diye konuştu. 

IRAK'A DOĞALGAZ VERİLECEK

Bu arada Ruhani, İran'ın Irak'a doğalgaz ihraç projesini de tamamlayarak bu ülkeye doğalgaz ihracına başlayacaklarını ifade etti.

YORUMLAR 12
  • durum 8 yıl önce Şikayet Et
    obama gibi erdoğandan bişeyler öğrenmişsin zeki adama benziyon.
    Cevapla
  • Sham 8 yıl önce Şikayet Et
    Keşke Ehli Sünnet vel Cemaat olabilseniz. Doğru hak ve hukuka uyabilseniz. İran + Türkiye ve Türkmen Ülkelerle dünyanın ( kâfirlerin ) sonunu biz getiririz
    Cevapla
  • kahveci 8 yıl önce Şikayet Et
    esede yardım etmesini nereye koyacan iran severler halkına zülmü nereye koyacan
    Cevapla
  • veysi 8 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve yandaşları şeytanın tetikçileridir. İran ise ABD ve uşaklarının düşmanıdır.
    Cevapla
  • süzer başaran 8 yıl önce Şikayet Et
    İranın dünyadan gizli yeraltındaki tesislerde uranyumu çabucak nükleer enerjiye dönüştürme faaliyetleri hızla devam etmektedir.Haberlerde izlediğiniz resmi anlamdaki çalışmalardır.
    Cevapla
  • YasinBaba 8 yıl önce Şikayet Et
    muhammed ümmetinin enbüyük düşmanı iran
    Cevapla
  • Salih 8 yıl önce Şikayet Et
    O kadar dinsiz varken Allaha ve Resulune inanan ve Kur'an i yasamaya calisan Iran'a kin beslemeyin... Farkliliklar veya eksiklikler olabilir ama bu onlari tekfir etmemize sebep olmamali.
    Cevapla
  • eray akalın 8 yıl önce Şikayet Et
    İslamın en büyük düşmanı sen ve senin gibi düşünen insanlardır.İsrail Marmara baskınında türk askerilerimizi şehit etti.İsraile karşı biz ne yapabildik? Ama iran israile roket fırlatan filistine silah veriyor.Bunun bir sürü kanıtı var. İran en azından israle dolaylı yoldan saldırıyor.Biz daha dolaylı yoldan saldırma yolunu dahi bulamadık. Böyle düşündüğünüz için halinize acıyın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...