Neçirvan Barzani'den 'Çözüm süreci'ne destek

IKBY Başbakanı Barzani, Türkiye'de tekrar "barış sürecinin" başlaması ve tarafların masaya oturması için üzerine düşeni yapacağını bildirdi.

Neçirvan Barzani'den 'Çözüm süreci'ne destek
Neçirvan Barzani'den 'Çözüm süreci'ne destek
GİRİŞ 09.08.2015 21:10 GÜNCELLEME 09.08.2015 21:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

 Neçirvan Barzani, Kürt siyasetçi Muhammet Emin Penciwini'yi kabulünde yaptığı konuşmada, "Türkiye'deki barış sürecinin yeniden başlaması, silahların susup, diyalog yolunun tercih edilmesi için eskiden olduğu gibi yine üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Bu çatışma ortamından kazanan hiçbir taraf yoktur. Bu durum, tam aksine sorunları daha da karışık bir hale dönüştürecektir" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Barzani, Kürt bölgesindeki bazı televizyon kanallarına verdiği ortak röportajda, Türkiye ve PKK'nın vereceği kararların kendi ellerinde olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bizim yapabileceğimiz tek şey tarafları birbirine yakınlaştırıp diyalog masasına oturtmaktır. Daha önce bu konuda ciddi adımlar atarak, sorunların masada çözüldüğünü beyan ettik. Aynı zamanda, Kürdistan Bölgesel Başkanı Mesut Barzani'nin de bu yönde çok gayreti olmuştur. Bizim alacağımız sorumluluk ve görev bellidir. Bu da barışa giden zemini oluşturmaktır. Biz bunu yapabiliriz."

YORUMLAR 2
  • trabzonlliii 8 yıl önce Şikayet Et
    ne çözüm sürecini destekleyecekmisin yok öyle bir zihniyet öküz öldü ortaklık bitti
    Cevapla
  • samimiyet lazim! 8 yıl önce Şikayet Et
    destek veriyoruz demekle olmuyor, sayin barzani! bu dinsiz terorist grubuna bir darbe siz vuracaksiniz kuzy iraktaki yerlesimlerine ve cikarlarina ki; biz de size inanalim baris istediginizi!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır