'Rusya hep Suriye halkının yanında'

PYD lideri Salih Muslim, bu sefer de Suriye rejimine silah yardımı yaptığı bilinen Rusya hakkında övgü dolu cümleler kurdu.

'Rusya hep Suriye halkının yanında'
'Rusya hep Suriye halkının yanında'
GİRİŞ 25.08.2015 09:55 GÜNCELLEME 25.08.2015 09:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

PKK'nın Suriye yapılanması olan PYD'nin Eşbaşkanı Salih Müslim, Suriye’den ayrılmak şeklinde bir hedeflerinin olmadığını vurgulayarak, "Suriye’nin parçasıyız" dedi.
Sputnik’e yaptığı açıklamada Müslim, Rusya'ya övgüde bulunarak Moskova yönetiminin, ‘Suriye halkı neyi istiyorsa ondan yana tutum aldığını’ savundu. Müslim, Rusya'nın bölgedeki durumu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Rusya Suriye halkından yana"

"Rusya ve ABD’nin birer dünya gücü olarak bölgede çıkarları var. Her iki güç de Rojava bölgesinde ve Suriye’de istikrar sağlanmasını istiyor. Suriye’de bir siyasi çözüm istiyorlar. Bizim görüşmelerimiz de hep bu çerçevede oluyor. Hep çözüm arayışındayız. Suriye’de siyasi çözüm için görüşmeler yürütüyoruz. Suriye krizinin başından beri, Rusya’nın tavrı değişikti. Rusya, Suriye halkı ne istiyorsa onun yapılmasını istiyor. Biz de onun peşindeyiz. Rusya’daki son temaslarımız da bu çerçevedeydi. BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) başkanlık düzeyinde yayınladığı açıklamada, BM'nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın bir planı gündeme geldi. Suriyeli taraflar arasında dört farklı konu üzerinde çalışma grupları oluşturularak müzakerelere başlanması planını, Güvenlik Konseyi de destekledi. Biz de bu plana destek sözü erdik ve üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu söyledik."

"Tampon bölge işgal demektir"

Tampon bölge girişimlerine karşı çıkan Müslim, bunu işgal olarak değerlendirdi. Müslim'in konuyla ilgili görüşleri şöyle:

"Tampon bölgeyi kimse kabul etmiyor. Sadece Türk basınında yer alan bir konu. Bölgedeki güçlerin bu durumdan haberi yok. Türkiye’nin tampon bölge kuracağını düşünmüyorum. Zaten tek taraflı böyle bir girişim kabul edilemez. Kimse kabul etmez. Sadece biz değil, bölgedeki güçlerin hiçbiri kabul etmez. Ne Kürtler ne Araplar ne Türkmenler böyle bir girişimi kabul eder. Tek taraflı bir tampon bölge girişimi olursa, bu ‘işgal’ anlamına gelir."

Türkiye’yle ilişkilerimiz şu anda durgun olduğunu kaydeden Müslim, "Türkiye bizim komşumuz, ilişkilerimizin iyi olmasını arzu ediyoruz. Komşuluk görevleri neyse, iyi ilişkiler de birbirini anlayarak gerçekleşir. Biz bunu istiyoruz. Halklarımız ne isterse biz öyle yapacağız" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 2
  • harun 8 yıl önce Şikayet Et
    Muslim batililarin ipiyle kuyuya inersen birgun o ipi keser seni tepetakla gayya kuyusuna ativerirler haberin olsun.
    Cevapla
  • Mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Sicak denizler politikasi hic bir zaman bitmez bu da zannetsin ki rusya dost.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş