NATO Deniz Kuvvetleri'nden Doğu Akdeniz tatbikatı

NATO Daimi Deniz Görev Grubu ile Türk Deniz Kuvvetleri'nin katılımıtla 1-4 Şubat tarihleri arasında Doğu Akdeniz'de tatbikat yapıldı.

NATO Deniz Kuvvetleri'nden Doğu Akdeniz tatbikatı
NATO Deniz Kuvvetleri'nden Doğu Akdeniz tatbikatı
GİRİŞ 08.02.2016 11:22 GÜNCELLEME 08.02.2016 11:22
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

NATO üyesi ülkeler arasındaki ittifak dayanışmasının sergilenmesi, NATO Deniz Kuvvetleri unsurları arasında karşılıklı çalışabilirliğin, koordinasyon ve işbirliğinin arttırılması maksadıyla; NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 (SNMG-2) ve Türk Deniz Kuvvetleri'nin katılımıyla 01 - 04 Şubat 2016 tarihleri arasında Doğu Akdeniz'de Deniz Tatbikatı icra edildi.

Deniz Tatbikatı’na; Türk Deniz Kuvvetlerinden TCG Gökçeada fırkateyni, TCG Bodrum korveti, TCG Mızrak ve TCG Zıpkın hücumbotları, TCG Atılay denizaltısı, bir Deniz Karakol Uçağı, NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2'de görevli Alman Deniz Kuvvetlerinden FGS Bonn komuta-kontrol gemisi, Kanada Deniz Kuvvetlerinden HMCS Frederıcton ve TCG Barbaros firkateynleri iştirak etti. 

Deniz Tatbikatı kapsamında; Gemicilik Eğitimleri, Hava Savunma ve Denizaltı Savunma Harbi Eğitimleri, Arama Kurtarma Eğitimi ve Fiili Silah Atışları icra edildi. Tatbikat öncesinde, Alman Deniz Kuvvetlerinden Tuğamiral Jörg Kleın komutasındaki SNMG-2 gemileri 29 Ocak - 01 Şubat 2016 tarihleri arasında Aksaz Deniz Üssü'nü ziyaret etti.

RUSYA VE İRAN'A GÖZDAĞI

Özellikle son dönemde Rusya'nın Türk hava sahasını ihlali ve İran'la birlikte bölgede tansiyonu yükselten hamleler yapması sonras gerçekleştirilen bu tatbikatın bir gözdağı mesajı içerdiği yorumları yapılıyor.

 

YORUMLAR 8
  • ZaZa 8 yıl önce Şikayet Et
    türkün türkten başka dostu yoktur
    Cevapla
  • aynalı tahir 8 yıl önce Şikayet Et
    "Müminler ancak kardeştirler"
    Cevapla
  • cebrail 8 yıl önce Şikayet Et
    hâlâ NATO'dan medet mi bekliyorsunuz? hangi iyiliğini gördünüz, Allah korusun Rusya ile birşey olsa "SİZİN MESELENİZ" deyip sıyırırlar.
    Cevapla
  • hlt 8 yıl önce Şikayet Et
    çok doğru.
    Cevapla
  • Hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye ekonomik yonden daha da guclenmeli.Suriyeye Turkmenleri yardim amaciyla girmek Turkiyenin sonu olur.Turkiyenin sonunu isteyen sadece rusya ab ermenistan ve chp lilermiymis?
    Cevapla
  • sandokan 8 yıl önce Şikayet Et
    Sevsinler NATO 'nun tatbikatını.Burnumuzun dibinde TÜRKMENLER katlediliyor RUSLAR insanları cayır cayır yakıyor NATO hala tatbikatla mı uğraşıyor.BEHEY NATO.. RUSYA aynisini İsrail'e yapsaydı ne yapardınız ?
    Cevapla
  • Muhammet ÖZTÜRK 8 yıl önce Şikayet Et
    Rusya aynısını İsrail'e yapsaydı 3. Dünya savaşı başlamıştı çoktan.
    Cevapla
  • tuva 8 yıl önce Şikayet Et
    İcraat lazım, gözdağı değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fena saçmaladı! Özgür Özel'den ilginç darbe çıkışı: ‘Onlar yaparsa teslim olurum’
Yerel seçim; Panorama; Son durum