Rusya Halep'te katliam yaptı

Rus savaş uçakları Halep'te yerleşim yerine düzenlediği hava saldırısında 10 sivil öldü, 20 kişi yaralandı

Rusya Halep'te katliam yaptı
Rusya Halep'te katliam yaptı
GİRİŞ 08.02.2016 17:25 GÜNCELLEME 08.02.2016 17:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Suriye'nin Halep kentinde muhaliflerin denetiminde olan mahallelere düzenlediği hava saldırısı soncu 10 sivilin hayatını kaybettiği, 20 kişinin yaralandığı bildirildi. 

Halep'teki sivil savunma yetkilisi İbrahim Leys, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rus savaş uçaklarının Halep'te yönetim karşıtlarının kontrolündeki Salihin, Kellese ve Huluk mahallesindeki yerleşim yerlerine saldırdı. 

Söz konusu Rus savaş uçaklarının yerleşim birimlerine yönelik düzenlediği bombardımanın ardından çoğu çocuk olmak üzere 10 sivilin yaşamını yitirdiği, 20 kişinin de yaralandığını belirten Leys, olayda yaralananların bölgedeki sahra hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındığını ifade etti.

Sivil savunma ekiplerinin saldırıda yıkılan evlerin enkazından ölü ve yaralı çıkardığını kaydeden Leys, Rus uçaklarının Kellese, Kafr Hamra mahallesi ile Anadan ilçesinde yerleşim yerlerine saldırdığını söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı, 30 Eylül'de Suriye topraklarındaki terör örgütü DAEŞ hedeflerine yönelik hava operasyonları başlattığını duyurmuştu ancak Rus uçakları daha çok Humus, Hama, İdlib ve Halep'te ılımlı muhaliflere ait karargah ve eğitim kamplarıyla sivil yerleşim yerlerini hedef alıyor. 

YORUMLAR 2
  • ANADOLU ASLANLARI 8 yıl önce Şikayet Et
    Yüzyıl önce yapılan antlaşmalar iptal olmuştur.Atalarımızdan kalan topraklarımıza sahip çıkmalıyız.DÜNYA 2. OSMANLIYI bekliyor. Yolumuz açık olsun.
    Cevapla
  • BİR GARİP 8 yıl önce Şikayet Et
    Ey zalim Rusya Bu dünya sanada kalmaz.Neyin peşindesin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?