ABD Kobani ve Haseke'de Askeri üs kuruyor

ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde iki askeri üs inşa etmek için hazırlıklara başladı.

ABD Kobani ve Haseke'de Askeri üs kuruyor
ABD Kobani ve Haseke'de Askeri üs kuruyor
GİRİŞ 07.03.2016 11:19 GÜNCELLEME 07.03.2016 13:57
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

ABD'de Suriye'nin kuzeyindeki Kürt bölgesinde iki askeri üs inşa etmek için harekete geçti. ABD'li askeri uzmanlar ve mühendislerin Haseke kırsalındaki petrol kasabası Rimelan'da askeri ve sivil amaçlı kullanılacak üssün yapımını tamamladığı iddia edildi.

NTV'de yer alan habere göre, Suriyeli Kürtlerin öncülüğünü yaptığı Suriye Demokratik Güçleri'nden bir yetkili, ABD'nin Kobani'de bir askeri üssün inşasına da başladığını ifade etti. Kobani'deki hava üssünün hem sivil hem de askeri amaçlı kullanılacağı söylendi.
Suriye'deki Kürt yetkililer yakın zamanda da, Rimelan pistinin ABD helikopterleri tarafından kullanıldığını açıklamıştı.

UYDU GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANMIŞTI

Geçtiğimiz ay da küresel istihbarat üzerine çalışan düşünce kuruluşu Stratfor'un ele geçirdiği uydu görüntüleri basına sızmıştı.

Görüntülerde Rimelan'daki, bir uçak pistinin genişletildiği yer almıştı. Suriye'deki Esad rejimi bu pisti iç savaş öncesi zirai amaçlarla kullanıyordu.

YORUMLAR 50
  • dekke dukka 8 yıl önce Şikayet Et
    türkiyede üs kurunca iyi amerika israil dostumuzdur diyeceksin.konu kürtler olunca alnı secde görmemişler kürt düşmanlığını islama bağlıyor ya helal olsun iyiki ahiret var
    Cevapla
  • abdullahç 8 yıl önce Şikayet Et
    Su uyur düşman uyumaz köpekler uyumamış herkezi uyutmuş.
    Cevapla
  • ahmet tan 8 yıl önce Şikayet Et
    bir an önce o askeri üssü yerle bir etmemiz lazım.
    Cevapla
  • isimsaiz kahraman 8 yıl önce Şikayet Et
    akp hocanın dediği gibi onlar okulun arka bahçesine top oynamaya kaçan çocuklar yoksa abd ile abd birliğimi kuracaklar cahillik diz boyu bir cacık olmaz bunlardan
    Cevapla
  • Yazık ülkeme 8 yıl önce Şikayet Et
    Her yanımız sarıldı.kuzey batı ab kuzey doğu ermeni rus üssü.güney abd rus üssü abd sülüğü petrol bölgesine yapıştı emiyor.daha güneyde rusya esed bölgesi doğalgazı emiyor.biz zavallı müslümanlar sadece izlemekle meşgulüz.dış politika error veriyor.eyy ak parti artık uyan.artık yeni lozan istemiyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu