ÖSO, PYD'yi Halep'te sıkıştırdı

Halep'te ilerleyen ÖSO birlikleri, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'yi Halep'te sıkıştır.

ÖSO, PYD'yi Halep'te sıkıştırdı
ÖSO, PYD'yi Halep'te sıkıştırdı
GİRİŞ 01.05.2016 12:38 GÜNCELLEME 01.05.2016 14:48
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birlikler, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin Beşşar Esed rejimi ve Rusya'nın desteğiyle Halep'in kuzeyinde ilerlemesini engellemek için mücadele veriyor.

ÖSO birlikleri ve PYD arasında Halep merkezinin kuzeyindeki Eşrefiye semtinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. ÖSO, PYD'yi Eşrefiye semtinde sıkıştırdı ve çatışmalar semtin dar sokaklarında, yaklaşık 10 metre mesafede sürüyor.

ÖSO'ya bağlı Ceyş'ul Tahrir grubunun komutanlarından Abu Karmo İdlibi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep'i PYD'den "kurtaracaklarını" söyledi.

Karmo, şöyle devam etti:

"PYD, sıkıştığında rejimden destek istiyor. İki taraf arasında koordinasyon o kadar yüksek ki rejim uçakları onları desteklemeye gelince tamamen nereyi vuracağını biliyor. Bu esnada da PYD güçleri, rejimin savaş uçaklarının hedef noktasından belli mesafeye çekiliyor."

PYD KASTİLLO'YU ELE GEÇİREMEDİ

İdlibi ayrıca, rejimin PYD 'yi desteklemek için Halep'in kuzeyinde kontrol ettiği noktalardan muhalifleri top mermileriyle vurduğunu söyledi.

Aynı grupta savaşçı olan Salih Sellum da PYD'nin öldürdüğü muhaliflerin cesetlerini Afrin'de teşhir etmesini kınayarak, "Bizler de çatışmalarda PYD militanların cesetlerini ele geçiriyoruz ama şimdiye kadar hiç birini teşhir etmedik. Bilakis onları İslami yöntemlerle defnettik." dedi.

Halep'in kuzeyindeki çatışmalarda öldürülen ÖSO mensuplarını PYD 3 gün önce bir tırın arkasına bağlayarak Afrin caddelerinde teşhir etmişti.

Terör örgütü PYD, bir süredir Halep merkezdeki muhalifleri İdlib'e bağlayan tek yol olan, ilin batısındaki Kastillo yoluna saldırmıştı. Yaklaşık 3 hafta önce ÖSO, PYD'nin Kastillo'yu ele geçirme ve ikmal yolunu kesme girişimlerini ise püskürtmüştü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 27
  • diriliş 7 yıl önce Şikayet Et
    gebertin gitsin bu it soylarını
    Cevapla
  • gerçekte 7 yıl önce Şikayet Et
    chp boşuna ingiliz lordlar kamarasında YPG terörist değildir demedi. peşinden ingiltere Türkiyenin 1 numaralı ortağı olacağız açıklamasını yapmadı. ingiltere Türklerle çatışırken hep yerli işbirlikçi buldu. CHP bu durumu çok iyi sergiliyor. YPG yi silah ile donatan ingiltere esedin uçaklarının ypg lehine halepi bombalaması kimin ne olduğunu çok iyi ortaya koyuyor. ingilizler arkadan tazyik verdikçe iç piyonlar ve ypg bölgeye yükleniyor.
    Cevapla
  • cevat 7 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim islam ordularını her yerde herzaman muzaffer etsin.güç ve kudret versin ..
    Cevapla
  • Ramo 7 yıl önce Şikayet Et
    CHP - hdp çok üzülmüştür.
    Cevapla
  • adnan 7 yıl önce Şikayet Et
    defalarce burda yazdık şu pyd yi sını9rdamn vurun devamlı göz aötırmayın diye uyuyormu tsk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!