Obama'ya şok tepki! "Bizi sırtımızdan vurdu"

Suriyeli muhaliflerin Genelkurmay Başkanı Ahmed Berri, Rakka operasyonu ve Halep'in kuzeyinde yaşananları değerlendirdi.

Obama'ya şok tepki! "Bizi sırtımızdan vurdu"
Obama'ya şok tepki! "Bizi sırtımızdan vurdu"
GİRİŞ 29.05.2016 06:55 GÜNCELLEME 29.05.2016 09:01
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

“6 yıllık iç savaş sürecinde 500 binden fazla insanımızı acımasız Esed rejimi ve İran Rusya ittifakına kurban verdik. 20 milyon Suriyeli için kılını kıpırdatmayan Obama yönetimi, son dönemde sergilediği tavırla bizi sırtımızdan vurdu” diyen Berri, milyonlarca insanın yaşadığı drama kayıtsız kalan ABD'nin, ayrılıkçı Marksist 15 bin PYD'li için bütün imkanlarını seferber ettiğine dikkat çekti. Muhalif komutan, Suriye halkı geleceğini kaybederken 'barışsever' olduğunu iddia eden ABD Başkanı Barack Obama'nın, PYD için devlet kurdurma gayreti içerisinde olduğunu vurguladı.

'SÜNNİ DÜŞMANLIĞI' HEPSİNİN ORTAK NOKTASI

İran ve Rusya'nın Suriye'de azınlık olan Nusayriler için Sünni katletmekte beis görmediğini ifade eden Berri, “ABD ise sosyalist dünya görüşüne sahip İslam düşmanı PYD için savaşa dâhil oldu. Sahada tüm aktörleri ortak noktada buluşturan unsur Sünni düşmanlığı. Milyonlarca Sünninin durumu her geçen gün zorlaşıyor. Ölenler, ülkesini terk edenler, sakat kalanlar ne yazık ki Suriye'nin Sünni halkıdır. Mevcut gidişat dâhilinde Suriye'de Sünni'lere dönük daha büyük katliamlar ve sürgünler yaşanabilir” açıklaması yaptı.

IŞİD-PYD'yi aynı akıl yönlendiriyor

Muhalif komutan Ahmed Berri, terör örgütü IŞİD'in, Rakka'ya yönelik PYD saldırısına karşılık vermek yerine Azez ve Mare'ye saldırmasının arka planında 'her iki terör örgütüne (PYD-IŞİD) taktik veren aklın aynı olmasını' gösterdi. Berri, “IŞİD'in bölgedeki yegane kaygısı, herkesin gördüğü ve bildiği gibi PYD Kürt devletine alan açmak... Üstelik tutunamayacağını bile bile bölgeye bu amaçla saldırıyor. İşleri bitinceye dek, IŞİD'i sonuna kadar kullanacaklar” şeklinde konuştu.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 39
  • bilen söylesin 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin ingilizlerden farkı ne
    Cevapla
  • Çerkes Hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    Dünyadaki huzursuzluğun tek kaynağı ABD dir.... Abd nin asla dostluğu olmaz Abd nin dostluğu menfaatinin bittiği yere kadardır.
    Cevapla
  • antiagememnun 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu abd,rusya,israil,ingiltere vb.gibi devletler yokolmadıkça insana rahat yok!
    Cevapla
  • Isa 7 yıl önce Şikayet Et
    Obama ilk basa geldiginde muslumanlara yakin gozuktu.Cogu insanimiz aldandi.Suriyedeki olup bitenler islam dusmani Ruslarin ortagi olan solcu Obamanin buyuk rolu var.Sagci cumhuriyetciler bu isi bu kadarina getireceklerini hic de zanetmiyom.
    Cevapla
  • bertan urfa 7 yıl önce Şikayet Et
    suriyede iç savaş adı altında türkiyenin guneydoğusunuda içine alarak ıraktan akdenize kadar abd ve batı bu bölğedeki doğal kaynakları avrupaya ulaştırabimek için pyd yi ve deaşı maşa olarak kullanıp bu kadar insanı katlettirdi milyonlarca mülteciyi yurdundan ettirdi sakat bıraktırdı suriyede ki diktatörü devirme savaşı , iç savaş yada meshep savaşı değil abd, rusya ve batının kuklası olacak bir kürt devleti kurarak kuzey koridordan bölgenin doğal kaynaklarını batıya ulaştırmak yani bütün mesele bereketli hilal bölgesini ele geçirmek.israil zaten herkesin kullandığı piyondur bu bölgede
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler