İran'dan şoke eden darbe açıklaması

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Suudi Arabistan ve Katar'ın Türkiye'deki darbe girişiminin gerçekleşmesinden yana durduğunu iddia etti.

İran'dan şoke eden darbe açıklaması
İran'dan şoke eden darbe açıklaması
GİRİŞ 19.07.2016 12:46 GÜNCELLEME 19.07.2016 12:46
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

Zarif aralarında Suudi Arabistan ve Katar'ın da olduğu bazı ülkelerin Türkiye'deki darbe girişiminin başarılı olmasını istediklerini öne sürdü.

Fars haber ajansının iddiasına göre, Zarif kapalı bir parlamanto oturumunda yaptığı konuşmada, "Suudi Arabistan ve Katar'ın da aralarında bulunduğu bazı ülkeler Türkiye'deki darbe girişimi gerçekleşirken bundan rahatsızlık duymadılar. Bunun üzerine düşünülmesi gerekir" dedi.

İranlı vekil Golamreza Caferzade'nin aktardığına göre, Zarif ayrıca, "Suudilerin Türkiye'deki olaylar karşısındaki duruşuna bakıldığında Suudi Arabistan'ın darbeye dahil olmasının güçlü bir ihtimal olduğu" iddiasında bulundu.

Zarif, İran'ın ilke olarak dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun darbeye karşı olduğunu söyledi ve yaşananlardan dolayı duyduğu üzüntüyü bildirdi.

ERDOĞAN-RUHANİ GÖRÜŞMESİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Erdoğan-Ruhani görüşmesinde Ruhani, seçilmiş meşru hükümete darbe girişiminin mazur görülemeyeceğini belirterek, İran'ın Türkiye'deki hükümet ve Türk halkıyla tam bir dayanışma içinde olduğunu söyledi.

YORUMLAR 107
  • Abdulkerim 7 yıl önce Şikayet Et
    İran benim umurumda bile değil ben darbe nöbetimi tutarım o kadar. ..
    Cevapla
  • Engin furkan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizi ayıran çok seviyor görülüyor halkımızı da fakat ne var ki her yerde Terör estiren �ran Fars birimleridir burada ne var ki ha Suudi Arabistan olsun ha Katar olsun Allah'ım bize bir zaman tanıdı Biz kendimize gelip kimin ne olduğunu daha iyi biliriz Yavuz Sultan Selim demiştir ki Ben ne zaman haçlılarla Savaş Sam arkamdan farslılar vurmuştur u yeter İran için
    Cevapla
  • Bölge insanı 7 yıl önce Şikayet Et
    bu adamda (cevad)dünyanın bölgesinde siyaset yapıyor . vay halimize vay iran haline. sus adam sansınlar .
    Cevapla
  • Iso 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence nerde darbe yapılsa İran orda.darbe dostu hain münafık zumre.
    Cevapla
  • Kral61 7 yıl önce Şikayet Et
    Ulan ahmak sürüsü kansız hainler müslüman görünümlü iblisler islam coğrafyasının en büyük düşmanı kansızlar sizin ne haddinize böyle demek önce aynaya bakın darbe gecesi kansız ermeni askerleriniz sevinç gösterisi düzenlediler havaya ateş ederek neden bahsediyorsunuz bana göre iranı yer yüzünden silmek lazım çünkü israil ve abd diğer tüm düşmanlardan tehlikelidir bu iblisler...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş