DAEŞ Havice'de binlerce kişiyi esir aldı

Irak'ta terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki Kerkük'ün Havice ilçesinden kaçmaya çalışan binlerce sivil militanlar tarafından alıkonuldu.

DAEŞ Havice'de binlerce kişiyi esir aldı
DAEŞ Havice'de binlerce kişiyi esir aldı
GİRİŞ 05.08.2016 15:40 GÜNCELLEME 05.08.2016 15:40
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kerkük İlçe ve Kasaba Polis Müdürü Serhat Kadir, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, dün gece Havice'den kaçmaya çalışan 300 ailenin DAEŞ tarafından  pusuya düşürüldüğünü söyledi.

Kadir, militanların rastgele ateş açması sonucu ölen ve yaralananlar  olduğunu, alıkonulan binlerce sivilin de hapishaneye gönderildiğini belirtti.

Öte yandan, AA muhabirine konuşan Havice'nin önde gelen Ubey Aşiret  Reisi Enver Asi, El-Aysalana Köyü yakınlarında pusuya düşürülen sivillerin  sayısının yaklaşık 3 bin olduğunu dile getirdi.

Olay yerinde 12 sivilin hayatını kaybettiğini ifade eden Asi, "DAEŞ  tarafından alıkonulan sivillerin akıbeti hakkında elimizde bilgi yok, ancak emin  olun hayatları büyük risk içerisinde." diye konuştu.

    Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nden (BMMYK) bugün  yapılan açıklamada, Irak'ta 3 bine yakın kişinin terör örgütü DAEŞ tarafından  esir alındığından endişe duyulduğu kaydedilmişti.

    Havice ilçesi, Haziran 2014'ten bu yana DAEŞ'in elinde bulunuyor.

YORUMLAR 4
  • vatandaş 38 7 yıl önce Şikayet Et
    amerikanın kendi finanse ettiği yapay terör devleti ışid bahanesiyle kuzey ırakta ve kuzey suriye de pkk ya uydu devlet kurdurma ve ortadoğuda varlığını her zaman hissettirme , yer altı kaynakalarını daha iyi sömürme politikası Türk milletine takıldı. ortadoğuyu karıştıran darbeler yapıp devletleri batıran mümessilin amerika olduğu ifşa oldu. Şimdi kıvranıyor amerika , darbeyi beceremedi o da inkar yolunu seçti , şimdi inkar ediyor , biz yapmadık bizim maşamız gülen yapmış diyor. arkadaki büyük resmi görecek kadar ileri görüşlüyüz ELHAMDÜLİLLAH !
    Cevapla
  • gulsum 7 yıl önce Şikayet Et
    Daes kim oluyor ki 3000 kisiyi esir ediyor.,binlerce kisi biraraya gelip ,toplanip daese saldirsalar ya!
    Cevapla
  • suat 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen herkesi kendin yada Türk milleti gibi biliyorsun, sürü pisikolojisi
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    o bizde oluyor canım demokrasi için tankların önüne geçen türk halkı,vatanı için şehit ve gaziler veren kaç ülke var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor