Terör örgütünden nüfus oyunu

PYD, Münbiç'teki demografik yapıyı değiştirmek ve taşınmazlara el koymak için nüfus müdürlüğü ile tapu sicillerinin bulunduğu binaları yaktı

Terör örgütünden nüfus oyunu
Terör örgütünden nüfus oyunu
GİRİŞ 15.08.2016 07:13 GÜNCELLEME 15.08.2016 07:13
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD, cuma günü ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava desteği ve Suriye Arap Koalisyonu'na (SAK) bağlı güçlerin yardımıyla girdiği Münbiç'te nüfus müdürlüğü ile tapu sicillerinin bulunduğu binaları yaktığı bildirildi. AA muhabirinin Münbiç'teki yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, ilçeyi terör örgütü DAEŞ'ten SAK ile beraber ele geçiren PYD, ilçedeki demografik yapıyla oynamak ve taşınmaz malları ele geçirmek amacıyla Münbiç'teki tapu sicillerinin bulunduğu bina ile nüfus müdürlüğü binalarını ateşe verdi.

PKK'nın Suriye uzantısı PYD, DAEŞ'in ilçeyi terk etmesinin ardından evlerine geri dönmek isteyen Sünni Arap ve Türkmenleri de, DAEŞ'in evlerine mayın döşediği bahanesiyle ilçeye almadığı belirtildi.

PYD Münbiç'te nüfus yapısını değiştirmeye çalışıyor

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) üyesi ve Halep sorumlusu Usame Telcu, AA'ya yaptığı açıklamada, yangının tapu evraklarını içeren katta çıkmasının şüphe uyandırdığını ve yangının kasıtlı olduğuna işaret etti.

Telcu, "Bizim için şüpheli taraf PYD'dir. Çünkü bu grup her zaman tehcir ve etnik temizlik ?politikası izlemiştir ayrıca bu eylem (tapuları yakma) PYD'nin ilçedeki gayrimenkullere el koymasını kolaylaştıracaktır." dedi.

PYD'nin öncülük ettiği SDG (Suriye Demokratik Güçleri) safında çatışmayan ailelerin Münbiç'e dönmesine izin vermediğini ifade eden Telcu, "Bu durum PYD'nin ilçede nüfus yapısını değiştirmeyi hedeflediğini gösteriyor." diye konuştu.

PYD bazı ailelerin köylerine dönmesine izin vermiyor

Münbiç sakinlerinden Ebu Razak ise PYD'nin Şuyuh Tahtani ile Şuyuh Fokani köylerinden olan ailelerin köylerine dönmelerini yasakladığını, bu köylerinin nüfusunun 15 bin civarında olduğunu belirtti.

PYD'nin Fırat'ın doğusundaki Bucak ve Suluk köylerinden çıkan ailelerin dönüşüne de izin vermediğini kaydeden Razak, ''PYD, Tişrin barajı yakınlarında bulunan köylerde yaşayan Bubena aşiretini de tehcir etti. Tişrin barajı çevresinde aşiret mensuplarının kalmasını yasakladı.'' dedi.

YORUMLAR 28
  • altuner60 7 yıl önce Şikayet Et
    önce rusya ile ittifak yapalım sonra sıra onlarada gelecek
    Cevapla
  • Murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Başından beri kanlı teröristlerle suriyeyi işgal edip kanlı siyonist terörist israille vermekti rabbime bin şükür olsun suriye halkı direndi ve bu hain emelere geçit vermedi ve teröristlerin işgal ettiği yerler yavaş yavaş özgürleşiyor
    Cevapla
  • Kocasolak 7 yıl önce Şikayet Et
    Aynı oyunu kerkük musul da yaptılar biz o zamanda itiraz ettik ne oldu, oralar kürtlerle doldu ve unutuldu. Buralarda unutulur haçlı orduları şimdilik böyle istiyor. Pyd ve diğer ırkçı guruplar ileride başlarına gelecek felaketi bilmiyorlar.
    Cevapla
  • seraf 7 yıl önce Şikayet Et
    14 sene önce Musul'da ayni şey yaptılar ama biz "Conilere yol vermedik" övündük.....
    Cevapla
  • timurhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye temizlik operasyonunu başlatmalıdır. Kimse karşı çıkamaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu