İran'dan ABD savaş gemisine taciz

ABD, İran'a ait dört güvenlik botunun Hürmüz Boğazı'nda bir Amerikan savaş gemisini taciz ettiğini duyurdu.

İran'dan ABD savaş gemisine taciz
İran'dan ABD savaş gemisine taciz
GİRİŞ 25.08.2016 13:54 GÜNCELLEME 25.08.2016 13:54
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

ABD, İran'a ait dört güvenlik botunun Basra  Körfezi'nde bir ABD savaş gemisini taciz ettiğini açıkladı. 

ABD Savunma Bakanlığından bir yetkili, İran Devrim Muhafızlarına ait  dört güvenlik botunun güdümlü roket yok edici USS Nitze savaş gemisine yüksek  hızla ve tehlikeli şekilde yaklaştığını söyledi.

Savaş gemisinden botlara uyarı için 10 kez havaya ateş açıldığını ve  uyarı alarmı çalındığını belirten yetkili, Nitze'nin İran botlarıyla telsiz  üzerinden iletişime geçmeye çalıştığını kaydetti.

Botlardan ikisinin uyarıları gözardı ettiğini ve gemiye 274 metre  yaklaşana kadar hızlandığını vurgulayan yetkili, Nitze'nin rotasını  değiştirdiğini aktardı.

Deniz Harekat Başkanı Amiral John Richardson, olayın ABD'nin  denizlerde karşı karşıya olduğu rekabeti ortaya koyduğunu ve Tahran ile denizdeki  gerilimi yansıttığını savundu.

Olay sırasında USS Nitze'nin, USS Mason savaş gemisi ile Hürmüz  Boğazı'nda uluslararası sularda olduğu bildirildi.

İRAN HÜRMÜZ BOĞAZI'NDA FÜZE DENEMESİ YAPMIŞTI

İran savaş gemileri, geçen yıl aralık ayında Hürmüz Boğazı  yakınlarında füze denemesi yapmış, füzeler ABD uçak gemisi USS Harry S. Truman'ın  bin 370 metre yakınına düşmüştü. İran ordusu, bir ay sonra da aynı uçak gemisi  üzerinde silahsız insansız hava aracı uçurmuştu.

İran, 12 Ocak'ta Basra Körfezi'ndeki Farsi Adası yakınlarında ABD  donanmasına ait iki botu ve içindeki biri kadın 10 askeri, karasularını ihlal  ettiği gerekçesiyle alıkoyduğunu duyurmuş, bir gün sonra da yapılan ihlalde kasıt  bulunmadığı gerekçesiyle serbest bırakmıştı.

YORUMLAR 11
  • Kamil Erören 7 yıl önce Şikayet Et
    Birşey olmaz merak etmeyin şöyle 50 yıl geriye bakın hep gerilim ama masaya oturup anlaşırlar.
    Cevapla
  • laz 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir siz eksiktiniz... Simdi anlasildi Abd nin bu operasyonda Türkiyeye neden ses cikarmamasi.. Türkiye istedigini aldiktan sonra Abd irana karsi cok güclü gözü kara bir devlet ariyor.Buda Türkiyeye istedigini alana kadar ses cikartmamak...
    Cevapla
  • Pompa 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve İsrail şimdilik İran ile tatlı dalaştalar. Gerçekte el altından aynı hattalar. Hazar Akdeniz ile birleştirilip Irak+Suriye 5 parçaya bölündüğünde asıl renkler ortaya çıkacak. Bölünmüş topraklar sırayla önce ABD kontrolüne sonra İsrail'e hibe veya satışla teslim edilecek. 2048
    Cevapla
  • Panter 7 yıl önce Şikayet Et
    Uluslar arası sular, uluslar arası hava sahası, kara suları nedir, neden gerek duyulmuştur, kimin kullanımına aittir? Kaşınmak nedir? Her sakallıyı dede zannetmek, mülkün olmadığı köyden geçmek ve pencerelere bakmak, her beyazı ayran sanmak nedir? İran Suriye'de ne arıyor?
    Cevapla
  • türk 7 yıl önce Şikayet Et
    3.dünya savaşı yakın gibi görünüyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı