PYD’den Suriye’de nüfus sayımı

Terör örgütü PYD, ABD’nin desteğiyle ele geçirerek kanton ilan ettiği bölgelerde nüfus sayımı yaptı.

PYD’den Suriye’de nüfus sayımı
PYD’den Suriye’de nüfus sayımı
GİRİŞ 20.09.2016 16:33 GÜNCELLEME 20.09.2016 16:36
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD, Suriye’nin kuzeyinde sözde federasyon ilan ettiği bölgelerde demografik operasyonlarının sonucunu görmek ve bölgede yaşayan farklı etnik yapıdaki insanları fişlemek için ‘nüfus sayımı oyunu’na başvurdu.

ABD’nin desteğiyle terör örgütü DAEŞ’ten ele geçirdiği bölgelerden Arap, Türkmen ve hatta muhalif Kürtleri süren, nüfus müdürlüklerini de yakan PYD, gerçekleştireceği ‘nüfus sayımı’ ile yandaşlarının sayısını çok gösterip nihai hedefi olan bağımsızlığın önünü açmak istiyor. Nüfus sayımı sırasında sorulan ‘etnik kökeniniz ne?’ sorusu da fişlemenin, ‘demografik operasyonun’ ve Ekim’de yapılacak ‘bağımsızlık referandumuna hazırlığı’ ispatı olarak görülüyor.

IRK SORUSU

PYD’ye bağlı sözde Kuzey Suriye Demokratik Federalizm Örgütleme Konseyi, örgütün Suriye’nin kuzeyinde ele geçirdiği yerlerde nüfus sayımı gerçekleştirdi. Sayım, dün sabah 9’da başladı ve uluslararası kurumlardan gözlemciler katılmadı. Konsey, ‘etnik köken’in de sorulduğu sayım öncesi şöyle bir açıklama yayınlamıştı: “Sayım,bir toplumsal hizmet projesi olarak toplanacak bilgiler gelecekteki planlamalar için kullanılacaktır. Sayım boyunca işyerleri ve pazarlar kapalı olacak, yurttaşlar evlerinde kalacaktır. Sayım boyunca bölgede güvenliğin sağlanmasında Asayiş ve HPC üyeleri sorumludur”. 

PYD’nin, işgal ettiği bölgelerde binlerce sivili zorla göç ettirdiği ve evlerini yıktığı biliniyor. Örgüt, evlerinden çıkmayı kabul etmeyen sivilleri ABD öncülüğündeki koalisyonun hava saldırılarıyla tehdit etmişti. SDG adı altında Fırat’ın batısında da ilerleyen ve sözde kantonları birleştirmek isteyen PYD, bir Arap ve Türkmen bölgesi olan Tel Abyad’da gerçekleştirdiği tehcir politikasını Münbiç’te de uygulamış; işgal ettiği bölgelerde yaptığı gibi köyleri boşaltarak nüfus müdürlüğü binasını yıkmıştı.

TÜRKİYE’DEN BM’YE YPG UYARISI

Türkiye, Birleşmiş Milletler’e (BM) terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG’nin, ülkede demografik yapıyı değiştirme ve ülkeyi parçalama girişimi ile ciddi insan hakları ihlallerini araştırma çağrısında bulundu. BM Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilci Büyükelçi Mehmet Ferden Çarıkçı, BM Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu Başkanı’nın da katıldığı bir oturumda yaptığı konuşmada, “YPG’nin Suriye’deki insan hakları ihlaller, BM komisyonu tarafından detaylı ve ayrı bir şekilde soruşturulmalı. YPG’nin Kürt siyasetçileri kaçırması ve demografik yapıyı değiştirme çalışmaları gibi girişimler, Suriye’nin parçalanmasına yol açabilir” dedi.    

ÖNCE NÜFUS KAYITLARINI YAKTILAR

Uluslararası Af Örgütü’nün raporlarına göre; PYD’nin işgal ettiği bölgelerde binlerce sivili zorla göç ettirdiği ve evlerini yıktığı biliniyor. Evlerinden çıkmayı kabul etmeyen sivilleri ABD öncülüğündeki koalisyonun havasaldırılarıyla tehdit eden örgüt, Münbiç’te köyleri boşaltarak nüfus müdürlüğü binasını yakmıştı.

YORUMLAR 31
  • diyarbakırlı kürt 7 yıl önce Şikayet Et
    abd ye incirliği kapatın hükümet.bu ülke hainlerle dolu
    Cevapla
  • vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    pyd pkk ypg daiş kim varsa hepsini bu ülkeden ve suriyeden de temizlemeliyiz.
    Cevapla
  • aziz 7 yıl önce Şikayet Et
    türkiye acil olarak incilik hava üss kapatsın abd ywde canın cehenneme desin yoksa gec kalınacak
    Cevapla
  • Bumin 7 yıl önce Şikayet Et
    Tukmenin oldugu her yere girelim gerisinin Allah belasini versin , kendi bahcesine sahip cikamayan birbirini oldurmekten baska birsey bilmeyen araplarda dahil hepsinin Allah belasini versin !
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    fitnenin başı avrupa ve abd bunlae eleman
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır