Peşmerge ve PKK el ele!

Kerkük Sesi Gazetesi, PKK militanlarının ve Peşmerge güçlerinin Kerkük'te birlikte oluşturdukları kontrol noktalarının fotoğraflarına ulaştı

Peşmerge ve PKK el ele!
Peşmerge ve PKK el ele!
GİRİŞ 26.10.2016 15:18 GÜNCELLEME 26.10.2016 15:18
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

21 Ekim tarihinde PKK militanlarının Irak’ta Türkmen kenti Kerkük’e girmesinin ardından yayınlanan Irak Bölgesel Kürt Yönetimine bağlı Peşmerge güçleri ile PKK'lı militanların birlikte hareket ettiğini gösteren fotoğrafları yayınladı.

Fotoğrafların Kerkük'ün güneyindeki sanayi bölgesi yakınlarındaki Vasiti ve Arafa semtlerinde çekildiği bildirildi.
 
TKÜUGD Başkanı Güngör Yavuzaslan, "Irak’ta Kerkük'ü ve bölgenin güvenliğini istikrarsızlaştırmak için Türkmen bölgelerini bilinçli olarak hedef alan PKK, DEAŞ’la mücadele için bölgeye verilen silahları ele geçirmektedir. Terör örgütü yine Irak ordusunun ve Peşmergenin envanterinde bulunan birçok silahı militanlarına vermektedir. PKK hala Kerkük’tedir. Irak Bölgesel Kürt Yönetimine bağlı Peşmerge güçleri ile birlikte yol kontrolleri yapmaktadır’’ dedi.
 
Yavuzaslan, ’’Irak’ta artık Kandil bölgesi ve Sincar dışında örgüt Kerkük'te yapılanmaktadır. Bugün Kerkük merkez ve çevresinde Peşmergenin izin vermesiyle PKK militanları silahlı dolaşmaktadılar. Havice bölgesindeki DEAŞ’a karşı Peşmerge birliklerinin operasyonlarında PKK’lı militanlar da vardır. En son 21 Ekim tarihinde DEAŞ Kerkük’ün merkezine saldırınca hem kent içinde bulunan PKK hücreleri hem de dışarıdan gelen militanlar faaliyete geçti. Yaşanan olaylar sonucunda Kerkük’ün KYP’li Valisi örgüt üyelerine karşı hiçbir karşı yaptırım uygulamamıştır.’’ dedi. 
 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 21
  • karasulu vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    ikisininde sutu ve kani bozuk munafik
    Cevapla
  • GİRESUN 28 7 yıl önce Şikayet Et
    İkisini de Allah cc Islah etsin insaallah
    Cevapla
  • apo 7 yıl önce Şikayet Et
    pesmergeye destek verende turkiye nasil bu is ?
    Cevapla
  • Vatandas 7 yıl önce Şikayet Et
    Guzel soru, amerika da incirligi kullanmaya ve pyd ye destege devam, biraz uyanma var gibi
    Cevapla
  • recep 7 yıl önce Şikayet Et
    az yavaş her görülene verilen ani tepkiler sonra yıılarca uğraşıla düzelmiyor pkk da peşmergede bulunan elemanlar bizler ne kadardır buradaysak onlar da buradalar öldürmekle insan bitmez akılcı politikalar kullanıp bu gün başkalarının kullandığı bu insanları kendi safımıza çekmemiz lazım
    Cevapla
  • Kuklacı 7 yıl önce Şikayet Et
    PKK-PJAK-PYD hepsi yabancı istihbarat örgütlerinin bölge ülkelerini bölmek için yetiştirdiği Peşmerge. Bunlar Irak işgalinde Felluce gibi bir çok katliamı İşgalci ile birlikte yaptı. Kerkük'de Nüfüs-Tapu dairelerini yıkıp, yaktı. İçlerine karışan yabancı istihbaratçı ve paralı askerlerle birlikte Siyonist/Haçlı düzen kurulsun diye Müslümanları katledip, kaos ve korku yayıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber