İHH'nın Halep konvoyu yola çıktı

İHH öncülüğünde “Halep'e Yol Açın” konvoyu önceki gün yola çıktı. Türkiye’nin dört bir yanından katılımlarla meydana getirilen 500 TIR'lık konvoy Halepli mazlumlara ulaştırılacak.

GİRİŞ 15.12.2016 09:42 GÜNCELLEME 15.12.2016 10:19
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Saldırıların başladığı günden bu yana Suriye'ye yönelik yardımlarını aralıksız sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın sessiz kaldığı Halep'teki duruma dikkat çekmek amacıyla bir kara konvoyu hazırladı.

Tüm dünyanın göz yumduğu katliam karşısında mazlumlar için gönül birliği ile oluşturulan "Halep'e Yol Açın" konvoyu Kazlıçeşme'den yola çıktı.

Türkiye'nin 81 ili ve yurt dışından da katılımlar beklenen konvoyun güzergahı üzerindeki illerde Halep'teki saldırıları protesto için eylemler yapılacak.

Konvoyda, içerisinde temel gıda malzemelerinin yer alacağı yardım TIR'ları olacağı gibi katılımcılar da yanlarında insani yardım malzemeleri getirebilecek. Konvoyun son durağı olan Cilvegözü sınır kapısında da bir basın açıklaması yapılacak. Açıklamada katliamların durdurulması ve insani yardım koridoru açılarak bu yardımların ulaştırılması çağrısı yapılacak.

YILDIRIM DÜNYAYA SESLENDİ

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, konvoyu uğurlamadan önce yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: "Ey İslam ülkeleri Türkiye arabulucu olmaya çalışıyor siz neden sessiz kalıyorsunuz. Türkiye'nin masada güçlü olması için halkın sokaklarda olması lazım. Halkımız bunu istiyor desinler. Ellerini güçlendirelim. İslam İşbirliği Teşkilatı neden Rusya'yı gözlemci olarak kabul edip siz bölgeye gitmiyorsunuz? Düşen ateş yüreğimizi yaktı"

Esed katliamının en büyük destekçisi İran'a da seslenen Yıldırım; " İran'a sesleniyorum. Bosna'daki gençler Sırpları hiç unutmadılar Suriye halkı da sizi unutmayacak. Allah'tan korkun ve katliamdan vazgeçin" dedi.

ABLUKANIN KALDIRILMASI AMAÇLANIYOR

Gazze'de yapılan yardım ve desteklerin Halep'e de yapılacağını söyleyen Yıldırım, "Yol açmaya çalışacağız, ablukayı kaldırmaya çalışacağız inşallah. Tüm dertlenen siyasi parti ve STK'larımızla birlikte hareket edip Müslüman kardeşlerimizi Halep'ten sağ salim çıkaracağız inşallah" ifadelerini kullandı.

Son olarak konvoya eşlik edeceklere seslenen Yıldırım, "Allah Halep'i, Şam'ı, Kudüs'ü kurtarsın. Allah sizin gibi insanların sayılarını arttırsın. Seferiniz mübarek olsun. Allah'a emanet olun" dedi.

 

YORUMLAR 2
  • dadaş 7 yıl önce Şikayet Et
    bu kutlu yürüyüşünüz mübarek olsun.helal olsun sizlere her zaman mazlumun yanında.zalimin karşısında durdunuz.sözde islam devletleri uyumaya devam ediyorlar.kıyamet kopunca uyanırlar.zalim zalimliğini yapıyor,asıl bizi kahreden müslümanların sessizliği.
    Cevapla
  • Nasip 7 yıl önce Şikayet Et
    Keşke gelebilseydim! Eşine az rastlanır, bu zamanların olmazsa olmazı, dayanışma adına sürekli yapılması lazım gelen bir cihat olduğunu düşünüyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...