Rusya'dan, ABD'ye İran uyarısı

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD-İran arasındaki nükleer anlaşma için "bozulmamış bir anlaşma üzerinde oynamanın çok riskli" olacağını ifade etti.

Rusya'dan, ABD'ye İran uyarısı
Rusya'dan, ABD'ye İran uyarısı
GİRİŞ 06.02.2017 18:34 GÜNCELLEME 06.02.2017 18:35
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Washington ile Tahran arasındaki Temmuz 2015'ten bu yana devam eden ve Iran'ın nükleer silahsızlanmasına karşın, ABD'nin bazı konulardaki yaptırımları kaldırdığını açıklamasının ardından, Donald Trump yönetiminde yeniden gerilen iki ülke ilişkilerine Rusya'dan uyarı geldi. 

"RİSKLİ BULUYORUZ"

Rusya, İki ülke arasındaki "nükleer" konusundaki anlaşmanın yeniden gündeme getirilmesini "riskli" bulduğunu ifade ederek ABD'yi uyardı. 

İran Nükleer anlaşmasıyla BM Atom Enerjisi Kurumu'nun askeri üslere girişine izin verdi, ayrıca uranyum kullanımını da azalttı. Oack ayında ise Obama bir başkanlık kararnamesi yayınlayarak İran'a yönelik yaptırımları kaldırdığını açıklamıştı.

Rusya aynı dönemde ise Birleşmiş milletler Güvenlik Konseyi'nin özel izni ile silah teslimatlarının mümkün olabileceğini savunmuştu. ABD'nin ülkeye uyguladığı silah ambargosu ise sürüyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 9
  • Haci 7 yıl önce Şikayet Et
    Ulan kimi kandiriyorsunuz 2 nizin amaci da suriyede kurt bolgesi kirmak
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Şu unutulmamalıdır.İran topraklarını hamaney velaketen yönetiyor.Çünkü 2000 li yılların başlarında mehdi as .mın vasisi,elçisi olan yamani as.yani ahmet al hassan hazretleri iran din liderine mektup yazmıştır.Bu mektupta iran topraklarını kendisinin yönetmek istediğini yazmıştır.Şuan iran toprakları vekaleten yönetiliyor.Ahmet al hassan hazretleri yamani as şuan bildiniz üzere ırakta basra tarafında yaşıyor.Derin araştrın.Herkes çağının imamını tanımalıdır.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Rusyanın demek istediği,eğer nükleer anlaşmayı bozma uğruna tavırlarda bulunuranız iranı daha da kızdıracaksınız.İranın daha fazla kızması demek,amerikayı vuracak nükleer füze yapımına hız vermesi demektir.İsraili geçtik.Zaten iran istese israilide bir gecede haritadan siler.İran işi amerikayladır.İran şuan amerikayı vuracak füzeler üzerinde çalışıyor.
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    bildigim kadaryila iranin kimseye ihtyaci yok efendi !
    Cevapla
  • Temel candan 7 yıl önce Şikayet Et
    Tatli rüyalar Irani bu sefer Turkiye kurtarmayacak Iranin eli musluman kani ile kirlidir Allah korkusu olan bunu gorur Temizleyemez kimse bu eli
    Cevapla
  • iso 7 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Dışişleri Bakan yardımcısının ismi dış isleri bakanın ismine çok benziyor.
    Cevapla
  • Eginli 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu yeni başkanı epeydir takip ediyorum. Galiba adam çift şekerli, birgün bir nane yiyecek ama ne zaman, kime karşı bilmiyorum. O zaman sert kayayamı çarpar, yumuşak kayayamı göreceğiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı