İsrail ve Suriye dün gece birbirine girdi!

İsrail, Suriye'de belirlediği hedeflere hava saldırısı düzenledi. Suriye ise İsrail'in saldırılarına uçaksavar füzelerle yanıt verdi.

GİRİŞ 17.03.2017 10:25 GÜNCELLEME 17.03.2017 14:24
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

İsrail ile Suriye arasında, Suriye'de çatışmaların başladığı 2011 yılından bu yana en ciddi gerilim dün gece saatlerinde yaşandı.

İlk olarak İsrail'e ait savaş uçakları, Suriye'deki birden fazla hedefe saldırı düzenledi. Saldırıların başlamasının ardından hava savunma sistemlerini devreye sokan Suriye'den İsrail jetlerine çok sayıda uçaksavar füze fırlatıldı.

Atılan füzelerden biri Batı Şeria'daki Ürdün Vadisi'ne düşerken, füze İsrailli gazeteciler tarafından kaydedilerek sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

SURİYE'DEN AÇIKLAMA

Suriye, dün gece saatlerinde İsrail uçakları tarafından gerçekleştirilen saldırıda Palmira yakınlarındaki askeri bir noktanın hedef alındığını açıkladı.

Açıklamada ayrıca, İsrail'in hava saldırısına katılan dört savaş uçağından birinin düşürüldüğü kaydedildi.

İSRAİL'DEN SURİYE'YE YALANLAMA

İsrail ordusu sözcüsü tarafından yapılan ilk açıklamada ise 'bir İsrail jetinin düşürüldüğü, birinin de vurulduğu' reddedildi. Sözcü, "Bildiğimiz kadarıyla ne İsrail Hava Kuvvetleri uçakları ne de İsrail vatandaşlarının güvenliği tehlikeye atılmadı" ifadelerini kullandı.

DÜN GECEKİ İSRAİL AÇIKLAMASI

Konuya ilişkin olarak İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Gece boyunca jetlerimiz Suriye'de belirlenen çok sayıda noktayı hedef aldı. Operasyonun ardından Suriye'den uçaksavar füzeler atıldı ve füzelerden biri hava savunma sistemi tarafından engellendi" denildi.

Bu arada İsrail basını, ordu güçlerinin bu tür açıklamaları nadiren yaptığına dikkat çekti.

ARROW-3 İLK KEZ KULLANILDI

Suriye'den atılan füze, İsrail'in ocak ayında teslim aldığı ve Kudüs'ün kuzeyine yerleştirilen Arrow-3 hava savunma sistemi tarafından engelledi. Bu saldırıyla birlikte İsrail ilk kez Arrow-3'yi kullanmış oldu.

ÖLEN YADA YARALANAN YOK

Öte yandan İsrailli bir kaynak ​Suriye'den atılan füzeler nedeniyle ölen ya da yaralanan olmadığını, füzelerin önemli bir maddi hasara da yol açmadığını belirtti.

YORUMLAR 28
  • isimsiz 6 yıl önce Şikayet Et
    füzeyi vuramasaydın arrow 3 le ayvayı yerdin
    Cevapla
  • yahudi fesatı 7 yıl önce Şikayet Et
    İSİS yani İsrael Secret İntelligence Service esedi devirmedi İslamın bayrağı ile müslümanları katlederek adeta islamın suratına tükürdü. Bu esnada israile saldıran tek isis komutanı isis tarafından derdest edilip hemen öldürüldü. İranın nükleer silahı olacak diye küplere binen Irakı ve suriyei aynı gerekçeyle harabeye çeviren İSRAİL yine hayali saldırıları bahane ederek yüzbinlerce müslümanı katleden fesat ve fitne faaliyetlerine 1400 yıldır olduğu gibi devam ediyor.
    Cevapla
  • ibrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    israilin suriyeye saldirdigi duzmece hele esedin israile saldirisi imkansiz onun sahibi israil ve eenelerce ogle oldu onun amaci suriyeyi israile hazirlamak tabiki iranla birlikte bu uclunun amac birligini cozemezseniz bolgeyi anlayamazsiniz hicbirzaman
    Cevapla
  • Almanya 7 yıl önce Şikayet Et
    Suriyede ne işleri var.. İyi yapmışlar.. Suriye bir bütündür İnşallah bütün kalacak..Aç kurtlar iç savaştan faydalanarak kemirmeye çalışıyorlar...
    Cevapla
  • Mavi 7 yıl önce Şikayet Et
    Bi gun rusya bombalar bi gun abd bombalar bi gun israil bombalar şamaroğlanına döndü suriye olan yine masum insanlara oluyo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki