YPG oranın kontrolünü de ele geçirdi!

YPG, Menbiç’ten sonra Türkiye’nin kırmızı çizgi ilan ettiği Fırat’ın batısına bu kez Tabka üzerinden geçti.

YPG oranın kontrolünü de ele geçirdi!
YPG oranın kontrolünü de ele geçirdi!
GİRİŞ 11.04.2017 10:36 GÜNCELLEME 11.04.2017 10:38
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Suriye’de, terör örgütü PKK’nın uzantısı YPG’lilerin çoğunlukta olduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG), DEAŞ’ın elindeki Tabka askeri havalanını kontrolü altına aldı.

ABD’nin silah ve mühimmat desteği ve Rusya’nın korumasıyla güç kazanan YPG, Fırat nehrinin güneyindeki Tabka Barajı’ndan batıya doğru ilerlemeye başladı. Türkiye’nin kırmızı çizgi ilan ettiği Fırat’ın batısından çekilmeyen YPG, terör örgütü DEAŞ’la mücadele bahanesiyle bu kez güneyden bölgeye sarktı.

YPG MÜCADELE ETMEDEN İLERLİYOR

Örgüt, Menbiç’e Fırat’ın güney batısından 65 kilometre yaklaştı. Bu bölgenin yarısında DEAŞ yer alırken, yarısı ise Esad rejiminin kontrolü altında. Bu nedenle de YPG’nin çok fazla mücadele etmeden kuzeye doğru ilerleyeceği ve batıdaki etki alanını genişleteceği değerlendiriliyor. Terör örgütünün Türkiye’nin kırmızı çizgi ilan etitği Fırat’ın batısına doğru ilerlediği operasyon, daha kuzeydeki Rakka’nın IDEAŞ’den temizlenmesi için hazırlık olarak lanse ediliyor. Ancak, ABD, YPG’nin resmi olarak Rakka operasyonunda yer alacağını açıklamadı.

YPG'NİN OLDU-BİTTİ İLERLEYİŞİ

Fırat Kalkanı Harekatı’nın sona ermesinin ardından YPG’nin ‘oldu-bitti’ ilerleyişi bölgedeki gelişmeleri aktaran canlı haritalara da yansıdı. Suriye’deki toprakların an be an kimlerin kontrolüne geçtiğini aktaran “umap.openstreetmap.fr” internet sitesinde, Fırat Nehri’nin daraldığı Tabka Barajı’ndan itibaren ciddi bir hareketlilik gözlemlendi. Terör örgütü DEAŞ’in Rakka ve Tabka’ya göre daha zayıf olduğu nehir çizgisinde, YPG’nin kuzeye doğru ilerlemeye devam etmesi dikkat çekti.

KAYNAK: KARAR
YORUMLAR 24
  • Cizgi 7 yıl önce Şikayet Et
    Ekonominiz, siyasetiniz, tenolojiniz, üretiminiz, biliminiz, toplum birliginiz ve bunun sonucu olarak guclu ve caydirici bir ordunuz var ise kimse sizin kırmızı cizginizi bilerek ve isteyerek geçemez. Geçiyorsa eğer saydiklarimin çoğu yoktur.
    Cevapla
  • Muşlu 7 yıl önce Şikayet Et
    Hani kırmızı çizgimiz vardı ne olduda kırmızı çizgimizi geçtiler çanakalle geçilmez keşke kırmızı çizgimizde çanakalle ruhuyla koruyabilseydik
    Cevapla
  • memet 7 yıl önce Şikayet Et
    suriyede olacak şeyi sizlerde çok iyi biliyorsunuz, bakın ve görün yakında tampon bölge dedigimiz yerden bile çıkın diyecek süper güçler. çıkmamak için ne onlar kadar gücümüz var nede bizi destekleyecek komşu ülke yok, çünkü hiç bir ülke ile iyi ilişkimiz yok, bütün ülkeler bize düşman. hatta şu arap sevdalısı olduğunuz arap ülkeler bile bize düşman,
    Cevapla
  • ömer 7 yıl önce Şikayet Et
    Evvel Allah hiç kimse şüpheye düşmesin Türk ile savaşacak babayiğitler daha anasından doğmadı
    Cevapla
  • TürkMücahid 7 yıl önce Şikayet Et
    Pazartesi sabahı ! BEKLEYİN GELİYORUZ...ama nereden geldiğimizi göreceksiniz..!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş