İbadi'den flaş Kerkük kararı!

Irak Başbakanı Haydar İbadi "Peşmerge Güçleri Irak ordusunun kontolü altında olmalı" dedi.

İbadi'den flaş Kerkük kararı!
İbadi'den flaş Kerkük kararı!
GİRİŞ 16.10.2017 13:25 GÜNCELLEME 16.10.2017 13:27
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Irak Başbakanı ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanı Haydar Abadi, “Yaptığımız sadece anayasal bir görevdir” dedi.

Haydar Abadi tarafından yapılan açıklamada, “Federal yönetimi etkinliğini sağlamak amacıyla anayasal görev yerine getirilmiştir. Yapılanlar Kerkük’ün ulusal kaynaklarını korumak adına yapılmıştır” dedi.

KERKÜK'E VALİ ATADI

Irak Başbakanı İbadi, Kerkük'e Rakan al-Jbourri'yi Vali olarak atadı.

İbadi, devlet televizyonuda yayımlanan açıklamasında, Kerkük halkından güvenlik güçleriyle işbirliği içerisinde olmalarını isteyerek, "IKBY ve özellikle Kerkük'teki halkımızın selametine önem veriyor ve güvenliklerini sağlama konusunda onlara güvence veriyoruz." dedi.

"Görevim, anayasaya göre halka hizmet etmek ve parçalanma riskine maruz kalan ülkenin birliğini korumaktır." diyen İbadi, "IKBY'dekilerin referandumdan vazgeçmelerini, anayasaya uymalarını ve DEAŞ'la mücadeleye odaklanmalarını sağlamaya, Irak ve halkının karşılaşacağı büyük riski onlara anlatmaya çalıştık. Ancak IKBY'deki dostlar şahsi ve parti çıkarlarını halkın çıkarlarına yeğlediler." ifadelerini kullandı.

IKBY'de kendilerine karşı koyanların "anaysaya aykırı davrandığını" vurgulayan İbadi, bunların uluslararası toplumun referanduma karşı çıkmasını da hafife aldığını dile getirdi.

YORUMLAR 14
  • veli 6 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlara karşı kurulan,her türlü şer odağın planlarını boz Allahım
    Cevapla
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Sünnilere karşı Şiilerin tarafını seviyorsunuz. Dürüst müsünüz? Yoksa dün alay ettiğiniz 'dün dündür , bugün bugündür ' cü mü oldunuz.
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir bölgenin merkezden bağımsız kendi silahlı gücü olması demek, bağımsızlığın yarısı demek. Tabii ki merkeze bağlı olmalılar.
    Cevapla
  • BaşakŞehir 6 yıl önce Şikayet Et
    abd de durum merkeze bagli
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    ibadi çok doğru söylüyor, anayasaya, kanunlara ve hukuğa uygun hareket ediyor. ABD kaç tane eyaletten oluşmasına rağmen tek bir ordusu var her eyaletin ordusu yok. her eyaletin asayişini sağlayan polisi var ama her eyaletin ordusu yok. ıraktada tek bir ordu olur. her kafası esen çocukluk hayalim var deyip çete oluşturamaz.
    Cevapla
  • temizleyin 6 yıl önce Şikayet Et
    ırak hükümeti pkk ve pyd terör örgütlerini de temizlemeli.
    Cevapla
  • zafer 6 yıl önce Şikayet Et
    Rüyanda görürsün. PKK nın önündeki en büyük engel Barzaniydi. Şimdi bak bakalım İran ve kuklası İbadi PKK yı nasıl da azdırıp Türkiyeye salacaklar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması